ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Saab: Νέα μοντέλα και ανανεωμένες εκδόσεις

Saab: Νέα μοντέλα και ανανεωμένες εκδόσεις
To ντεμπούτο της θα κάνει η ανανεωμένη έκδοση του γνωστού 9-3 της Saab στην έκθεση της...

To ντεμπούτο της θα κάνει η ανανεωμένη έκδοση του γνωστού 9-3 της Saab στην έκθεση της Γενεύης την επόμενη εβδομάδα, με τις πρώτες φωτογραφίες αλλά και περιορισμένα τεχνικά στοιχεία να έχουν μόλις διαρρεύσει. Η ανανέωση θα αφορά όλες τις εκδόσεις (Saloon, SportCombi, Convertible και 9-3X), και περιλαμβάνει αλλαγές εξωτερικά και εσωτερικά, καθώς και βελτιώσεις σε κινητήρες. Έτσι ο δίλιτρος βενζινοκινητήρας θα αποδίδει 163 και 220 ίππους, ενώ ο πετρελαιοκινητήρας των 1,9 λίτρων θα αποδίδει 130/160 και 180 ίππους.

Στην περίπτωση μάλιστα της Convertible έκδοσης του 9-3, η Saab γιορτάζει την πρώτη επέτειο της «ανεξαρτησίας» της με μια έκδοση που θα φέρει το όνομα Independence. Το αυτοκίνητο θα κατασκευαστεί σε μόλις 366 μονάδες που συμβολίζουν τις 365 μέρες του πρώτου έτους της ανεξαρτησίας της φίρμας, αλλά και ένα επιπλέον για την πρώτη μέρα του δεύτερου έτους! Η έκδοση Independence θα είναι διαθέσιμη με τον υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα των 1,9 λίτρων και 180 ίππων (TTiD) που θα συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ θα φέρει την πορτοκαλί απόχρωση «Amber Orange» της φωτογραφίας.

Όσον αφορά στο 9-5 SportCombi, η Saab αναφέρει ότι ο χώρος των αποσκευών θα έχει έξυπνες λύσεις όπως το διπλό πάτωμα που ονομάζει multi-fold floor, ειδικές ράγιες για τη συγκράτηση των ογκωδών αντικειμένων, έως και ηλεκτρική λειτουργία για την πέμπτη πόρτα. Η τελευταία μάλιστα θα μπορεί να ενεργοποιείται από σχετικό διακόπτη στην πόρτα του οδηγού, από αντίστοιχο διακόπτη στο κλειδί του αυτοκινήτου, ή τέλος, από τρίτο διακόπτη στη χειρολαβή της πόρτας, ακριβώς πάνω από τη θέση της πινακίδας. Τέλος, η ηλεκτρική λειτουργία θα μπορεί να ρυθμιστεί και ως προς το ύψος του ανοίγματος της πόρτας, για την περίπτωση που αυτό είναι περιορισμένο π.χ. σε γκαράζ. Τα πίσω καθίσματα θα πέφτουν σε ποσοστό 60/40%, ενώ η χωρητικότητα του χώρου των αποσκευών θα κυμαίνεται από τα 527 λίτρα έως τα 1.600 λίτρα με την ανάκληση των πίσω καθισμάτων.

Πηγή: autotriti