ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Mini WRC σε δοκιμές

Το Mini WRC σε δοκιμές
Συνέχεια των δοκιμών για το Mini Countryman World Rally Car αυτή τη φορά σε ένα δύσκολο τερέν στη Νότια Γαλλία...

Συνέχεια των δοκιμών για το Mini Countryman World Rally Car αυτή τη φορά σε ένα δύσκολο τερέν στη Νότια Γαλλία.
Οι (ως τώρα) πρωταγωνιστές του παγκόσμιου πρωταθλήματος ράλι Citroen και Ford δοκιμάζουν τα αυτοκίνητά τους για τον αγώνα στο Μεξικό. Στο μεταξύ η Prodrive συνεχίζει την εξέλιξη του Mini στη Νότια Γαλλία.

Οι δύο οδηγοί της ομάδας, Κρις Μικ και Ντάνι Σόρντο, συμπλήρωσαν περισσότερα από 500 χιλιόμετρα σε μιάμιση ημέρα δοκιμών, με μοναδική οδηγία από την Prodrive να πιέσουν το αυτοκίνητο μέχρι… καταστροφής.
«Διαλέξαμε μερικές από τις πιο σκληρές ειδικές διαδρομές στην Ευρώπη και συναντήσαμε επίσης και ακραίες καιρικές συνθήκες», είπε ο Μικ στο αγγλικό περιοδικό Autosport και πρόσθεσε: «Δοκιμάσαμε πολλά σημεία του αυτοκινήτου, όπως τον τρόπο λειτουργίας των υαλοκαθαριστήρων μετά από ένα πέρασμα με ταχύτητα από νεροφάγωμα.
Ο Ντάνι (Σόρντο) (φωτογραφία) είχε την ευκαιρία να οδηγήσει στο στεγνό και να πιέσει με πολύ μεγαλύτερη αυξήσει ταχύτητα, από εμένα. Νομίζω πως οι δοκιμές ήταν πολύ αποδοτικές για την ομάδα».


Η Prodrive σκοπεύει να βάψει το Countryman WRC κόκκινο με λευκή οροφή, ενώ ζήτησε από τη διεθνή ομοσπονδία αυτοκινήτου να χρησιμοποιήσει τα νούμερα 37 και 52, έτσι ώστε τα Countryman WRC να παραπέμπουν στην ένδοξη για το Mini Cooper δεκαετίας του 1960 και στις νίκες των Πάντι Χόπκιρκ και Τίμο Μάκινεν στο Ράλι Μόντε Κάρλο.