ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Αλόνσο σαμποτάριζε τον Χάμιλτον!

Ο Αλόνσο σαμποτάριζε τον Χάμιλτον!
Κάθε βιογραφία, που βγαίνει στα βιβλιοπωλεία αποκαλύπτει άγνωστα γεγονότα...

Κάθε βιογραφία, που βγαίνει στα βιβλιοπωλεία αποκαλύπτει άγνωστα γεγονότα τα οποία σοκάρουν. Γεγονότα που αφορούν το πρόσωπο του βιβλίου ή και το περιβάλλον του, πόσο μάλλον όταν η βιογραφία είναι του Μπέρνι Έκλεστοουν.

Οι πρώτες «καταιγίδες» ήρθαν με το κομμάτι της που αφορά τους οδηγούς της Forrmula 1 και ιδιαίτερα τους Φερνάντο Αλόνσο και Λιούις Χάμιλτον. Σύμφωνα με τη βιογραφία του «Μπέρνι» όσο ήταν και οι δύο στη McLaren ο Αλόνσο ζήτησε από τον Ρον Ντένις (τιμ μάνατζερ της ομάδας ) να σαμποτάρει το αυτοκίνητο του Χάμιλτον.

Όσοι παρακολουθήσατε τα γκραν πρι της F1 τη χρονιά του 2007 θα θυμάστε πως οι δύο απαιτούσαν το Νο1 στην ομάδα και δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά εντός και εκτός πίστας. Το ξέσπασμα έγινε στο γκραν πρι της Ουγγαρίας όταν ο Αλόνσο έχασε την πολ ποζίσιον επειδή μπλόκαρε τον Χάμιλτον στα πιτς κατά τη διάρκεια των δοκιμαστικών εμποδίζοντας τον από το να διεκδικήσει την πρώτη θέση στην εκκίνηση (φωτόγραφία).
Επιπλέον την ίδια εποχή ξέσπασε και το σκάνδαλο «Stepneygate» όπου η McLaren κατηγορήθηκε, πως «έκλεψε» μυστικές τεχνικές λεπτομέρειες για τη Ferrari του 2007.

Τότε ο Αλόνσο απείλησε πως θα «δώσει» στη διεθνή ομοσπονδία τον Ρον Ντένις ως φταίχτη για το σκάνδαλο αν δεν υπολογίσει εκείνον ως Νο1.
Τώρα όμως στη βιογραφία του Έκλεστοουν αποκαλύπτετε πως ο Ισπανός δεν έμεινε εκεί. Ο Αλόνσο ζήτησε από τον Ρον Ντένις να σαμποτάρει το αυτοκίνητο του Χάμιλτον.

Στο βιβλίο «No Angel: The Secret Life of Bernie Ecclestone», αναφέρετε πως λίγες ώρες πριν την εκκίνηση του γκραν πρι Ουγγαρίας του 2007, ο Αλόνσο πλησίασε τον Ντένις και του ζήτησε να βάλουν στο αυτοκίνητο του Χάμιλτον λιγότερη βενζίνη ώστε ο Βρετανός να μείνει από καύσιμα και να μην τερματίσει.

Αν και οι δύο έχουν συνεννοηθεί να αφήσουν πίσω τα περιστατικά αυτά, το βιβλίο μπορεί να πυροδοτήσει έκρήξεις ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πρωταθλητές.