ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Στο νοσοκομείο ο Τζάκι Στιούαρτ

Στο νοσοκομείο ο Τζάκι Στιούαρτ
Στο νοσοκομείο Χίλινγκτον στο Ούξμπριντγκ μεταφέρθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της...

Στο νοσοκομείο Χίλινγκτον στο Ούξμπριντγκ μεταφέρθηκε σήμερα αργά το μεσημέρι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Σερ Τζάκι Στιούαρτ.
O 71χρονος Σκοτσέζος, ένιωσε πόνους στο στήθος κατά τη διάρκεια πτήσης από τη Γενεύη (ήταν στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου) στο Λονδίνο, όπως μετέδωσε το BBC.
«Λιποθύμησε και, ως μέτρο προφύλαξης, διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, προκειμένου να εξεταστεί από τους γιατρούς» δήλωσε ο μεγαλύτερος γιος του Στιούαρτ, Πωλ, και συμπλήρωσε:
«Μόλις του μίλησα στο νοσοκομείο. Φαινόταν απολύτως καλά, αλλά προφανώς κάτι συνέβη και πρέπει να προσδιορίσουμε τι. Νομίζω ότι απλά θα τον εξετάσουν οι γιατροί. Ελπίζω, πως δεν συμβαίνει κάτι κακό».

Ο Σκοτσέζος πανηγύρισε 27 νίκες στη διάρκεια της καριέρας του στη F1 κατά το διάστημα 1965-73, ενώ στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής το 1969, το 1971 και το 1973. Επίσης, το διάστημα 1997-99 διηύθυνε τη δική του ομάδα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με απολογισμό μία νίκη. Το 1999 πούλησε την ομάδα του στη Ford για 100.000.000 λίρες. Την ίδια χρονιά διαγνώστηκε καρκίνος στο γιό του Πωλ τον οποίο ξεπέρασε.