ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes Vision Golf Cart: Το πρωτότυπο ενός αμαξιδίου του γκόλφ

Mercedes Vision Golf Cart: Το πρωτότυπο ενός αμαξιδίου του γκόλφ

Το Mercedes Vision Golf Cart είναι το πρωτότυπο ενός αμαξιδίου του γκόλφ, που εξέλιξε η γερμανική εταιρεία, έπειτα από τη συμμετοχή πολλών παικτών του αθλήματος, που έστειλαν είτε τα δικά τους σχέδια είτε τις προτάσεις τους σχετικά με τις δυνατότητες του.

Οι άνθρωποι της Mercedes, αφού έλαβαν τα παραπάνω υπόψη τους, παρουσίασαν το Vision Golf Cart, που διαθέτει και κάποια στοιχεία από τα επιβατικά της μάρκας.

Έτσι λοιπόν το αυτοκινητάκι του γκολφ της Mercedes είναι φυσικά ηλεκτροκίνητο, έχει φωτοβολταϊκό πάνελ στην οροφή για να φορτίζονται οι μπαταρίες, δεν έχει τιμόνι αλλά ένα joysticκ στην κονσόλα, μαζί με μια βάση για iPad ή iPhone, προκειμένου να μπορούν και οι δύο επιβάτες να το κατευθύνουν. Για την επιλογή των όποιων λειτουργιών του υπάρχουν οθόνες αφής, στις οποίες προβάλλονται και πληροφορίες σχετικά με τον καιρό ή το σκορ, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα ύπαρξης HUD.

Από κει και πέρα οι πόρτες μπαίνουν (και βγαίνουν) πανεύκολα –με ένα κλικ σύμφωνα με τους σχεδιαστές της μάρκας- και προσφέρουν προστασία από τα όποια καιρικά φαινόμενα, ενώ θα υπάρχει και επικοινωνία μεταξύ των Golf Carts που θα κυκλοφορούν στον ίδιο χώρο. Πάντως αν κανείς θελήσει θα μπορεί να βγει, για όσο του επιτρέπει η αυτονομία του και σε δημόσιο δρόμο, μιας και το Mercedes Vision Golf Cart, εκτός από άνετους χώρους που ήταν η βασική απαίτηση όλων των φανατικών του αθλήματος, έχει προβολείς, φώτα και φλας.

Γιάννης Σκουφής
πηγή: carzine.gr