ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ΝΕΟ MITSUBISHI EVO: Υβριδικό με 500 άλογα

ΝΕΟ MITSUBISHI EVO: Υβριδικό με 500 άλογα

Το νέο Mitsubushi Evo μπορεί να καθυστερεί, αλλά μάλλον αυτό θα είναι για καλό, καθώς όσο περνά ο καιρός τόσο πιο πολύ Evolution θα είναι και τόσο λιγότερο Lancer.

 

Έτσι ενώ η νέα γενιά του Lancer προετοιμάζεται για το 2014 και θα περιλαμβάνει και ένα plug-in υβριδικό οι υψηλά ιστάμενοι της Mitsubishi συζητούσαν για ένα πολύ δυνατό Evομε υβριδικό σύστημα πρόωσης που θα χρησιμοποιούσε τεχνολογία από το MiEV Evolution II του φετινού Pikes Peak, καθώς και κινητήρα πετρελαίου.

Ευτυχώς επικράτησε η λογική και το νέο Evo δεν θα είναι diesel, θα χρησιμοποιεί την ηλεκτρική τετρακίνηση του Outlander PHEV, ενώ όπως και αυτό θα έχει δίλιτρο κινητήρα βενζίνης καθώς και δύο ηλεκτροκινητήρες 80 ίππων. Τα νέα πλάνα θέλουν το Evo να ξεπερνά από πλευράς δυνατοτήτων τον κλασικό του αντίπαλο Subaru ImprezaWRX, να προσανατολίζεται προς το high tech Nissan GT-R αλλά να παραμένει σημαντικά πιο φτηνό και να αποκτά μέχρι και 500 ίππους στην plug-in υβριδική εκδοχή του. Μάλιστα, σύμφωνα και με τα δεδομένα του Outlander PHEV που πωλείται ήδη στην Ιαπωνία και την Ολλανδία, το νέο Mitsubishi Evo θα έχει δύο πρόσωπα: αυτό του super γρήγορου αυτοκινήτου κι αυτό του πολύ καθαρού, μιας και θα μπορεί να κινηθεί και καθαρά ηλεκτρικά για μέχρι και 65 χιλιόμετρα.

Γιάννης Σκουφής

Πηγή: carzine.gr