ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

VM Sportsvan: Το νέο πολυμορφικό Golf

VM Sportsvan: Το νέο πολυμορφικό Golf

Το νέο VW Golf Sportsvan, o διάδοχος του Golf Plus και η ακόμα πιο οικογενειακή έκδοση του Golf θα είναι τελικά στη Φρανκφούρτη. Σε επίπεδο πρωτοτύπου σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία, αλλά όπως μπορείτε να δείτε κι αύριο που λέει ο λόγος θα μπορούσε να κατασκευαστεί. Οι πωλήσεις του πάντως θα ξεκινήσουν επίσημα προς τα μέσα του 2014.

Αισθητικά και σε σχέση με τον προκάτοχό του Golf Plus δείχνει πιο δυναμικό και πιο premium, ενώ το μήκος του έχει αυξηθεί στα 4,34 μέτρα (περίπου +10 εκατοστά σε σχέση με τα απλά Golf), γεγονός που σε συνδυασμό με το σχετικά μικρό ύψος του κολακεύει τις αναλογίες του.

Στο εσωτερικό το στυλ ακολουθεί αυτό του Golf VII με κάποιες διαφοροποίησεις στα σημεία, το ίδιο και ο εξοπλισμός που σε ότι αφορά την ασφάλεια εδώ θα είναι ακόμα πιο πλούσιος, ενώ σύμφωνα με τη VW «τα υλικά έχουν επιλεγεί ώστε το Sportsvan να αποτελεί μια γέφυρα με τη μεσαία κατηγορία». Ανεξάρτητα πάντως από αυτό οι χώροι για τους επιβάτες είναι μεγάλοι -χάρη και στο μεταξόνιο των σχεδόν 2,69 μέτρων που και πάλι είναι περίπου 10 εκατοστά μεγαλύτερο από αυτό του Golf- το ίδιο και το πορτμπαγκάζ που κυμαίνεται από τα σχεδόν 500 μέχρι και τα 1.500 λίτρα, ενώ έμφαση έχει δοθεί και στην πρακτικότητα. Τόσο με τις πολλές θέσεις και θήκες για μικρο-αντικείμενα στο εσωτερικό όσο και με τη δυνατότητα μετακίνησης κατά 180 χιλιοστά (μέχρι πρότινος 160) και κατά μήκος του πίσω καθίσματος.

H γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει όλους τους γνωστούς TSI –κι εδώ θα ξεκινούν από τα 1.200 κυβικά και τους 85 ίππους- και TDI. Ενδεικτικό είναι ότι για το πολυμορφικό Golf Sportsvan 1.6 TDI με τους 110 ίππους η VW δίνει μέση κατανάλωση 3,7 λίτρα και εκπομπές CO2 95 γραμμαρίων, που σημαίνει πως θα απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας.

Στους βασικούς ανταγωνιστές του VW Golf Sportsvan συγκαταλέγονται το Ford B-Max και το Opel Meriva.

Πηγή: carzine.gr