ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Βροχή στο τέλος στην πίστα της Βαρκελώνης

Βροχή στο τέλος στην πίστα της Βαρκελώνης
Πέντε ομάδες, δυνατή βροχή και ένας γενναίος Λούις Χάμιλτον (McLaren) είναι τα συστατικά της εικόνας...

Πέντε ομάδες, δυνατή βροχή και ένας γενναίος Λούις Χάμιλτον (McLaren) είναι τα συστατικά της εικόνας για την τελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Βαρκελώνης.

Οι περισσότερες ομάδες μάζεψαν χθες το βράδι τα πράγματά τους και έφυγαν από την Ισπανία μόνο η McLaren, η Williams, η Ferrari, η Ηispania και η Mercedes έμειναν να συνεχίσουν τα τεστ και σήμερα αλλά ο καιρός δεν τους έκανε τη χάρη.

Από νωρίς το πρωί μία καταιγίδα έμεινε πάνω από την πίστα του Μοντμελό και τη μετέτρεψε σε πίστα για… κανόε καγιάκ. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ο Λούις Χάμιλτον (McLaren) βγήκε και γύρισε για τρεις γύρους πετυχαίνοντας το μοναδικό χρόνο της ημέρας 1:50,280. Λίγο αργότερα βγήκαν και οι Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes) Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari). Όμως δεν ολοκλήρωσαν τις προσπάθειές τους.

Ο μετεωρολογικός δορυφόρος της McLaren έδειχνε νωρίς το πρωί (08:00 12/3) πως η βροχόπτωση θα είναι της τάξης των 75 χιλ. και επαληθεύτηκε Παράλληλα όσες ομάδες έμειναν δεν έχουν αρκετά λάστιχα για βροχή, παρά μόνο ενδιάμεσα (intermediates). Οι προηγούμενες βροχοπτώσεις ήταν ασθενείς και οι… προμήθειες έγιναν βάση αυτών των παρατηρήσεων.

Σήμερα (Σάββατο 12/3) ήταν προγραμματισμένο να κάνει τις πρώτες της δοκιμές και η Hispania F111 με τον Ναρέιν Καρθικιάν στο τιμόνι, όμως τα αμορτισέρ της HRT έμειναν στο τελωνείο και ο Ινδός έγραψε στο Twitter το πρωί «Είμαι στο ξενοδοχείο και ελπίζω πως μία κούπα τσάι θα μου φτιάξει τη διάθεση».

οnsports.gr