ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ι.Ο.ΑΣ: Βράβευση της Πολεμικής Αεροπορίας για την Οδική Ασφάλεια

Ι.Ο.ΑΣ: Βράβευση της Πολεμικής Αεροπορίας για την Οδική Ασφάλεια

Με τα φτερά της Aegean Airlines πέταξε η Πολεμική μας Αεροπορία στις Βρυξέλλες για να παραλάβει το 1ο βραβείο στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό του προγράμματος PRAISE για την Οδική Ασφάλεια στο χώρο εργασίας.

Ο διαγωνισμός για το 2014 διοργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC) και απευθύνεται σε δημόσιους Οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες από όλη την Ευρώπη που διαγωνίζονται για τις επιδόσεις τους - καλές πρακτικές και διαδικασίες που εφαρμόζουν για θέματα Οδικής Ασφάλειας με στόχο την εξάλειψη των τροχαίων συμβάντων.

Η Πολεμική Αεροπορία (Π.Α.) παρ’ όλο τον έντονο συναγωνισμό με μεγάλους δημόσιους Οργανισμούς από χώρες με μακρά παράδοση στην Οδική Ασφάλεια όπως η Νορβηγία, η Ολλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, κατάφερε να αποδείξει ότι διαθέτει το υψηλό επίπεδο διαδικασιών που της αρμόζει και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση για άλλους Οργανισμούς στην Ευρώπη και στη χώρα μας, η οποία δυστυχώς κατέχει μια από τις χειρότερες θέσεις πανευρωπαικά στην αναλογία του πληθυσμού που χάνεται από τροχαία.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό έγινε κατόπιν προτροπής του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», το οποίο, στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας για την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού σε θέματα Οδικής Ασφάλειας, γνώριζε τις δυνατότητες και τις εξαιρετικές επιδόσεις που καταγράφει η Π.Α. στον τομέα αυτό.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας αισθάνεται υπερήφανο για την πολυετή συνεργασία του με την Πολεμική Αεροπορία στο πλαίσιο των εκπαιδεύσεων που διενεργούνται για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Η Πρόεδρος του Ινστιτούτου, κα Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά δήλωσε κατά την τελετή απονομής τους βραβείου που έλαβε χώρα παρουσία εκπροσώπων φορέων από όλη την Ευρώπη: «Είμαστε υπερήφανοι που ήμασταν μέλος της ομάδας αυτής, το έργο της οποίας για την Οδική Ασφάλεια αναγνωρίζεται και προβάλλεται διεθνώς.

Γνωρίζαμε τις κορυφαίες επιδόσεις της Πολεμικής Αεροπορίας μέσα από τη συνεργάσια μας των τελευταίων 7 χρόνων και είμαστε ευτυχείς για την αναγνώριση αυτή της Π.Α. ανάμεσα σε κορυφαίους Ευρωπαικούς Οργανισμούς.

Σε μια χώρα που κατέχει μια από τις χειρότερες θέσεις σε θανατηφόρα τροχαία και σοβαρούς τραυματισμούς είναι για μας μεγάλη ενθάρρυνση και ελπίζουμε ότι το φωτεινό αυτό παράδειγμα της Π.Α. θα αποτελέσει έμπνευση και κινητήριο δύναμη για πολλούς Οργανισμούς στο εσωτερικό, ώστε η χώρα μας να μπορεί να παρέχει στον κάθε πολίτη της, το υψηλό επίπεδο Οδικής Ασφάλειας και την εκπαίδευση που δικαιούται σε θέματα ασφαλούς κυκλοφορίας.»