ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

WRC: Evans και Tanak οι οδηγοί της M-Sport για το 2015

WRC: Evans και Tanak οι οδηγοί της M-Sport για το 2015

Δεύτερη χρονιά για τον Elfyn Evans και επιστροφή στο WRC για τον Ott Tanak μετά από 2 χρόνια απουσίας. O Εσθονός θα καλύψει το κενό του Μ. Hirvonen στην ομάδα M-Sport της Ford στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ.


Οι οδηγοί της M-Sport για το 2015 θα είναι οι Ott Tanak και Elfyn Evans. Ο Tanak αναλαμβάνει να καλύψει το κενό που άφησε ο Mikko Hirvonen. Ο Hirvonen νωρίτερα μέσα στον Νοέμβριο ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει την ενεργό δράση στο WRC.

Ο Tanak επιστρέφει στις Ειδικές Διαδρομές του WRC μετά από δύο χρόνια. Το δίδυμο της M-Sport έχει αποδείξει την ταχύτητά του παρόλα αυτά κανείς από τους δύο δεν έχει κερδίσει αγώνα ράλλυ.

Ο γιός του Πρωταθλητή Βρετανίας και πρώην οδηγού του WRC Gwyndaf Evans, με τη βοήθεια της οικογένειας (οι αντιπροσωπείες Ford του παππού του ήταν οι πρώτοι χορηγοί του νεαρού Elfyn) μπήκε στα WRC το 2013. Ο 25χρονος απογείωσε την καριέρα του όταν κέρδισε τον τίτλο FIA WRC Academy το 2012 και το πρωτάθλημα R2 στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Ράλλυ.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Malcolm Wilson, μίλησε για τους οδηγούς του αλλά και για τις αναβαθμίσεις που ετοιμάζουν:

«Πιστεύω πως έχουμε τους πιο ενθουσιώδεις οδηγούς για την επόμενη χρονιά του WRC. Δεν υπάρχει αμφιβολία για τις δυνατότητες των Elfyn και Ott και ανυπομονώ να δω τι μπορούν να καταφέρουν» δήλωσε ο Βρετανός manager και πρόσθεσε: «Έχουν εμπειρία και όλη η ομάδα έχει μεγάλο κίνητρο για δυνατές εμφανίσεις. Πιστεύω ότι είναι ικανοί για το Podium και σε συνδυασμό με τις σπουδαίες αναβαθμίσεις που έχουμε για το Fiesta RS WRC θα δούμε μερικά δυνατά αποτελέσματα.

Πιθανή είναι, η περίπτωση να δούμε το 2015 και τον Mads Ostberg να επιστρέφει στην M-Sport με ένα Fiesta WRC ιδιωτικής ομάδας.

Σχετικές ειδήσεις