ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Mercedes: Απολογισμός 2013

Mercedes: Απολογισμός 2013

Τον απολογισμό εταιρικής υπευθυνότητας για το έτος 2013 παρουσίασε η Mercedes-Benz Ελλάς.

Με τις λέξεις: Απολογισμός, Εταιρικής, Υπευθυνότητας η Mercedes περιγράφει την επίσημη καταγραφή των αρχών, των προγραμμάτων και των στόχων που σχετίζονται με την λειτουργία της εταιρείας. Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, της εταιρίας κ. Γιάννης Καλλίγερος.

Ο κύκλος εργασιών της Mercedes-Benz Ελλάς ανήλθε το 2013 σε 97,3 εκατ. ευρώ, ενώ καταβλήθηκαν 15,9 εκατ. ευρώ σε φόρους και 9,15 εκατ. ευρώ για πληρωμές εργαζομένων. Από τα 8,8 εκατ. ευρώ που καταβλήθηκαν σε προμηθευτές, το 87,3% διατέθηκε σε εγχώριους προμηθευτές.

Τέσσερις είναι οι κεντρικοί πυλώνες του πλαισίου εταιρικής υπευθυνότητας: οι Πελάτες, το Περιβάλλον, η Χώρα και οι Εργαζόμενοι. Ο κ. Καλλίγερος στάθηκε στην ακεραιότητα της εταιρείας και των εργαζομένων της, τονίζοντας ότι υπάρχει μηδενική ανοχή σε θέματα ηθικής. Σύμφωνα με τον απολογισμό, μέσα στο 2013 δεν καταγράφηκε ούτε ένα παράπονο από πελάτες της Mercedes-Benz στη χώρα μας όσον αφορά θέματα εμπιστευτικότητας, απώλειας προσωπικών δεδομένων, περιβάλλοντος ή παραπλανητικής διαφήμισης.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στο φιλανθρωπικό έργο. Το 2013 έδωσε ποσό 190.000 ευρώ για τη στήριξη κοινωνικών ομάδων και οργανισμών, όπως το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Make a Wish».

Όσον αφορά τη σχέση της με τους πελάτες, η Mercedes στηρίζει πολλά στην ικανοποίησή τους από τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο σχετικός δείκτης εμφάνισε το 2013 βελτίωση 4,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μεγάλο είναι και το ποσοστό ικανοποίησης των εργαζομένων της εταιρείας, φθάνοντας το 88%.

Σχετικές ειδήσεις