ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW: Διακρίσεις για τα μοντέλα της σειράς 5 και i8

BMW: Διακρίσεις για τα μοντέλα της σειράς 5 και i8

Οι αναγνώστες του Γερμανικού Περιοδικού «Auto Motor und Sport»... ψήφισαν BMW Σειρά 5 και i8.

Δύο μοντέλα της BMW πρώτευσαν στο θεσμό «Best Cars 2015» του περιοδικού Auto Motor und Sport. Η σειρά 5 ήρθε πρώτη στην ανώτερη μεσαία κατηγορία σαν επιστέγασμα των επιτευγμάτων της προηγούμενης χρονιάς. Επί πέντε συνεχόμενες χρονιές από το 2011, η Σειρά 5 ψηφίζεται το καλύτερο business car από τους αναγνώστες. Επιπλέον, το «International Paul Pietsch Award», που επιβραβεύει κυρίως τις καινοτόμες τεχνολογικές εξελίξεις δόθηκε και πάλι στη BMW. Φέτος, την τιμητική του είχε το BMW i8, μετά την περσινή επιτυχία του BMW i3. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στη Στουτγάρδη.

Έχοντας συγκεντρώσει το 23,9 % του συνόλου των ψήφων, η BMW Σειρά 5 ήρθε πρώτη στην ανώτερη μεσαία κατηγορία στο διαγωνισμό «BEST CARS 2015». Οι αναγνώστες του περιοδικού επιβεβαίωσαν την παγκόσμια επιτυχία της BMW Σειράς 5. Με πωλήσεις 373.053 μονάδων το 2014, η BMW Σειρά 5 ήταν το πιο επιτυχημένο μοντέλο στην κατηγορία του σε όλο τον κόσμο – μετά την επιτυχία του ως το δημοφιλέστερο business car στον κόσμο το 2013. Η ολοκληρωμένη γκάμα αποδοτικών και σπορ κινητήρων, η δυναμική συμπεριφορά BMW, το ευφυές σύστημα τετρακίνησης xDrive, οι καινοτόμες υπηρεσίες mobility, οι αποκλειστικές εφαρμογές BMW ConnectedDrive καθώς και τρεις διαφορετικοί τύποι αμαξώματος βοήθησαν να αναδειχτεί η BMW Σειρά 5 σε bestseller.

Για μία φορά ακόμα, το «International Paul Pietsch Award» είχε αποδέκτη τη BMW. Το BMW i8 τιμήθηκε ως η πιο καινοτόμος τεχνολογική φιλοσοφία, βαδίζοντας στα χνάρια του BMW i3, περσινού νικητή. Μέλη της επιτροπής ήταν 28 αρχισυντάκτες διεθνών περιοδικών αυτοκινήτου από 21 χώρες. Με το 50 % του συνόλου των ψήφων, το BMW i8 αναδείχτηκε καθαρός νικητής. Οι λόγοι είναι οι εξής:

Το plug-in υβριδικό μοντέλο της BMW, που λανσαρίστηκε στα μέσα του 2014, ενσαρκώνει το επιτυχημένο όραμα ενός σύγχρονου και βιώσιμου σπορ αυτοκινήτου για τις επόμενες δεκαετίες. Επιπλέον, αυτό το μοντέλο με τις εντυπωσιακές πόρτες και τις τολμηρές γραμμές ανοίγει νέους ορίζοντες στους τομείς της σχεδίασης και της αεροδυναμικής. Το BMW i8 χρησιμοποιεί έναν τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα φιλοσοφίας downsizing σε συνδυασμό με ισχυρό σύστημα ηλεκτροκίνησης βασισμένο σε μπαταρία ιόντων λιθίου. Η χρήση κλωβού επιβατών από πλαστικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα (CFRP) αποτελεί τη βάση για σχεδίαση ελαφρού βάρους. Σαν ένα σπορ αυτοκίνητο νέας γενιάς, το BMW i8 συνδυάζει με πρωτοφανή τρόπο ποικίλες προηγμένες τεχνολογίες, αποδοτική λειτουργία και δυναμική συμπεριφορά.

Η ψηφοφορία αναγνωστών για το διαγωνισμό «BEST CARS» διοργανώνεται κάθε χρόνο και είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς βραβείων αυτοκινήτου στη Γερμανία, ενώ χαίρει υψηλής εκτίμησης από τους κατασκευαστές. Ήταν η 39η χρονιά διεξαγωγής και ανέδειξε τα καλύτερα αυτοκίνητα για το 2015. Φέτος, υποψήφια ήταν 386 μοντέλα σε έντεκα κατηγορίες. Συνολικά, 112.471 αναγνώστες ψήφισαν μέσω ταχυδρομείου και διαδικτυακά.

Σχετικές ειδήσεις