ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασικά Αυτοκίνητα: Volvo 120 Coupe

Κλασικά Αυτοκίνητα: Volvo 120 Coupe

Υπάρχουν αυτοκίνητα που δεν γνωρίζουμε την ύπαρξη τους. Κρύβονται σε υπόγεια γκαράζ, σε συλλογές ή σε μουσεία και κανείς δεν γνωρίζει ότι κατασκευάστηκαν ως την στιγμή που αλλάζουν χέρια. Ένα από αυτά είναι και το Volvo 120 Coupe.

Δεν κατασκευάστηκε επίσημα και ίσως και η ίδια η Volvo να αγνοεί την ύπαρξη του, όμως ένα χρόνο πριν την κατασκευή του P1800 ένας εξουσιοδοτημένος διανομέας της εταιρίας στην Κοπεγχάγη, ο Ole Sommer, έφτιαξε ένα από τα πρώτα coupe της Volvo.

Πρόκειται για ένα και μοναδικό μοντέλο της σειράς 120 (ή Amazon). Το αυτοκίνητο φτιάχτηκε πάνω σε ένα πιο κοντό πλαίσιο από PV445, με πολλά πάνελ από το 120. Ολόκληρο το εμπρός μέρος ήταν από το 120, ενώ το πίσω ήταν από αλουμίνιο και χειροποίητο. Το παρμπρίζ αλλά και το πίσω παράθυρο ήταν από τη σειρά 120 ενώ τα καθίσματα και πολλά άλλα μέρη του εσωτερικού ήταν από... Jaguar. Το σχεδιασμό αλλά και την κατασκευή έκανε ο ίδιος ο Δανός έμπορος.

Το αυτοκίνητο πουλήθηκε αμέσως αλλά ο Sommer δεν κατάφερε να πείσει τη Volvo να τον αφήσει να παράγει και άλλα 120 Coupe. Το 1968 ο Sommer αγοράζει και πάλι το αυτοκίνητό του για να το πουλήσει ξανά την επόμενη χρονιά. Το μετανιώνει αλλά τα ίχνη του οχήματος χάνονται ως τον Δεκέμβριο του 2014, που το αυτοκίνητο εμφανίζεται στη Δανία για ένα meeting παλαιών οχημάτων.

Ο Sommer κάνει πρόταση στον ιδιοκτήτη και το αγοράζει ξανά και αυτή τη φορά το προσθέτει στο ιδιωτικό μουσείο αυτοκινήτων του στα προάστια της Κοπεγχάγης.

Σχετικές ειδήσεις