ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασικό Αυτοκίνητο: 6ο Κλασικό Ράλλυ Ελλάδας

Κλασικό Αυτοκίνητο: 6ο Κλασικό Ράλλυ Ελλάδας

H εκκίνηση του πρώτου σκέλους , για το Κλασικό Ράλλυ Ελλάδας, δίνεται από τους πρόποδες του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, (Σάββατο 18 Απριλίου). Η πρώτη ανασυγκρότηση γίνεται στην Αράχοβα.

Τα αυτοκίνητα θα κινηθούν σε διαδρομές που θα εναλλάσσονται σε παραθαλάσσιους και ορεινούς δρόμους, σε ειδικές διαδρομές, που θυμίζουν παλαιότερα Ράλλυ Ακρόπολις όπως: Η Τιτάν, η Θίσβη και η διαδρομή Χάνι Ζαγκανά.

Την Κυριακή 19/4 το πρωί τα πληρώματα θα επανεκκινήσουν για τις διαδρομές της δεύτερης ημέρας και θα κατευθυνθούν μεταξύ άλλων μέσω των ειδικών διαδρομών της Τριταίας, Προσηλίου και Σουβάλας όπου θα φθάσουν στην Αμφίκλεια για την ανασυγκρότηση. Μετά τις ειδικές Τιθορέα, Χαιρώνεια και Πλατανάκι ο τερματισμός θα γίνει πανηγυρικά στην παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας και θα έχουν διανυθεί συνολικά 600 περίπου χιλιόμετρα με 13 ειδικές διαδρομές ακριβείας, όλες σχεδόν με ενδιάμεσες χρονομετρήσεις.

Στον αγώνα λαμβάνουν μέρος διμελή πληρώματα με ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευής έως 31/12/1985 για τα οποία έχει εκδοθεί Πιστοποιητικό Αναγνώρισης FIVA & FIA καθώς και αυτοκίνητα ιστορικού ενδιαφέροντος πού ανήκουν στην κατηγορία «potentially historic» της FIVA, κατασκευής 1/1/1986-31/12/1995.

Το δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 240€ για μέλη ΦΙΛΠΑ & ΣΙΣΑ ή 260€ για μη μέλη και καλύπτει την διανυκτέρευση διμελούς πληρώματος στο ξενοδοχείο «Amalia» στους Δελφούς, οργανωτικά έξοδα, ασφάλιση, συμμετοχή στην δεξίωση απονομής των επάθλων, έπαθλα και αναμνηστικά της εκδήλωσης.

Σχετικές ειδήσεις