ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ford Fiesta

Ford Fiesta

Το Ford Fiesta έρχεται για να συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία των συνολικά 36 χρόνων από την ημέρα κυκλοφορίας του πρώτου Ford Fiesta. Κατά την περίοδο αυτή, το Ford Fiesta έχει καταφέρει να πουλήσει πάνω από 15 εκατομμύρια μονάδες παγκοσμίως.

Το Ford Fiesta αλλάζει τα δεδομένα στην κατηγορία του συνδυάζοντας το μοναδικό του στυλ με τις πρωτοποριακές του τεχνολογίες. Εξοπλισμένο με τον επαναστατικό χιλιάρη κινητήρα EcoBoost προσφέρει την οικονομία καυσίμου ενός μικρού κινητήρα, μόλις 4,3 λίτρα/100 km, εκπομπές CO2 μόλις 99 gr/km και έχει μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης, διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα Ford SYNC με το οποίο μπορείτε να επιλέγετε μουσικά κομμάτια και να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις στο κινητό σας τηλέφωνο, χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές.

Ο συνδυασμός των νέων τεχνολογιών και της σύγχρονης σχεδίασης του Ford Fiesta σίγουρα θα μαγνητίσει τα βλέμματα και θα κάνει κάθε σας διαδρομή μια απολαυστική και χαλαρωτική εμπειρία.
Το δυναμικό design του Ford Fiesta ήταν πάντα ένα από τα χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίζει. Κατά τη διάρκεια της πορείας του, έχει κερδίσει πολλά σχετικά βραβεία. Το ανανεωμένο Ford Fiesta διατηρεί το μοντέρνο design του, προσθέτοντας πολλά νέα στοιχεία.

Στο νέο δυναμικό design κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα με τις στάνταρ χρωμιωμένες διακοσμητικές μπάρες, νέους προβολείς με στάνταρ φώτα ημέρας (LED στις εκδόσεις Sport και πάνω) και νέας σχεδίασης καπό. Στο πίσω μέρος, τα νέα φώτα δημιουργούν με το ιδιαίτερο design τους ένα οπτικό αποτέλεσμα ανάλογο με αυτό των φώτων LED.

Ένας από τους βασικούς στόχους κατά τη σχεδίαση του Ford Fiesta ήταν η συνολική βελτίωση του εσωτερικού. Για να επιτευχθεί αυτό, διάφορα σημεία έχουν βελτιωθεί σημαντικά χρησιμοποιώντας νέα υλικά ανώτερης ποιότητας και νέους χρωματισμούς.

Ισχύς και οικονομία

Με τον κορυφαίο 3-κύλινδρο χιλιάρη κινητήρα EcoBoost και τις τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου που διαθέτει, το Ford Fiesta προσφέρει εξαιρετική οικονομία καυσίμου χωρίς συμβιβασμούς στις επιδόσεις.

Ford Fiesta EcoBoost κινητήρας Κινητήρας 1.0L EcoBoost
• Ο νέος πολυβραβευμένος χιλιάρης EcoBoost κινεί αποκλειστικά τις βενζινοκίνητες εκδόσεις του Ford Fiesta. Ο κινητήρας αυτός αποδίδει έως 125 ίππους, έχει μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 4,3 λίτρα/100 km, εκπομπές CO2 μόλις 99 gr/Km και μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.
• Ford TDCI
• Οικονομικός πετρελαιοκινητήρας Econetic
• Ο πετρελαιοκινητήρας TDCi 1,6 λίτρων αποδίδει ισχύ 95 ίππων και στην έκδοση ECOnetic επιτυγχάνει κορυφαία στην κατηγορία του κατανάλωση καυσίμου 3,3 λίτρα/100 km, περιορίζοντας τις εκπομπές CO2 μόλις στα 87 gr/km (3η καλύτερη επίδοση στην ελληνική αγορά το2013), με μηδενικά τέλη κυκλοφορίας.

Οικονομικό κιβώτιο ταχυτήτων 5 σχέσεων

Όλες οι εκδόσεις συνδυάζονται με μηχανικό 5-τάχυτο κιβώτιο, με σχέσεις ειδικά διαμορφωμένες ανάλογα με το βάρος και τις διαστάσεις του Ford Fiesta. Από το Σεπτέμβριο του 2013, το Fiesta θα είναι διαθέσιμο και με αυτόματο κιβώτιο.


Όμως δεν είναι μόνο οι κινητήρες αλλά και οι εφαρμογές που βοηθούν στην οικονομία
• Auto-Start-Stop
• Όταν το Ford Fiesta σταματήσει στο φανάρι, αλλά και κάθε φορά που λειτουργεί στο ρελαντί, ο κινητήρας σβήνει αυτόματα (ενώ συνεχίζουν να λειτουργούν βασικά συστήματα όπως το air condition και το ραδιόφωνο). Μόλις πάτε να ξεκινήσετε, ο κινητήρας παίρνει πάλι εμπρός αμέσως.
• Ford Eco Mode
• Το πρωτοποριακό σύστημα Ford Eco Mode αξιολογεί συνεχώς πώς επηρεάζει ο τρόπος που οδηγείτε την κατανάλωση καυσίμου. Το σύστημα αναλύει ταχύτητα, αλλαγή σχέσεων, φρενάρισμα και χρήση συμπλέκτη, όπως επίσης και πόσο σύντομες ή μακρινές διαδρομές κάνετε.

Ασφάλεια
Το Ford Fiesta προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα ασφάλειας, κάτι που αναγνωρίζεται από τον κορυφαίο ανεξάρτητο Ευρωπαϊκό οργανισμό ασφάλειας οχημάτων Euro NCAP.
Euro NCAP Advanced
• Το Ford Fiesta όχι μόνο βραβεύτηκε με την υψηλότερη βαθμολογία πέντε αστέρων, αλλά απέσπασε και τη διάκριση προηγμένης ασφάλειας για τρία από τα προηγμένα τεχνολογικά του συστήματα, το Ford Active City Stop, το Ford MyKey και το Ford

SYNC με Emergency Assistance
• Ford SYNC με Emergency Assistance για την περίπτωση ατυχήματος
• Σε περίπτωση που εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα, το βραβευμένο σύστημα
• Emergency Assistance του Ford SYNC ενεργοποιείται αν ανοίξει ένας αερόσακος ή διακοπεί η λειτουργία της αντλίας καυσίμου. Εφόσον το κινητό σας παραμένει συνδεδεμένο στο Ford SYNC, το σύστημα το χρησιμοποιεί για να καλέσει την υπηρεσία έκτακτης ανάγκης (112), μεταφέροντας κρίσιμες πληροφορίες, όπως τις συντεταγμένες GPS της θέσης όπου βρισκόσαστε, και στη συνέχεια απελευθερώνει τη γραμμή για να μπορέσετε να μιλήσετε οι ίδιοι με τον διαχειριστή της κλήσης.

Ford Fiesta Hill Start Assist

• Το Active City Stop είναι ένα προηγμένο σύστημα που έχει σχεδιαστεί να αποτρέπει σύγκρουση σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης ή όταν η ταχύτητα δεν ξεπερνά τα 30 χιλιόμετρα την ώρα. Αν το σύστημα ανιχνεύσει απότομη ακινητοποίηση του προπορευόμενου οχήματος, τότε το αυτοκίνητο φρενάρει αυτόματα. Ως επιβράβευση αυτής της καινοτομίας, το σύστημα Active City Stop απέσπασε πρόσφατα διάκριση προηγμένης ασφάλειας από τον Euro NCAP.

Ford Fiesta Πρόσθετος έλεγχος κατά την εκκίνηση σε ανηφόρες

• Το σύστημα HAS δεν αφήνει το όχημα να κυλήσει προς τα πίσω όταν ξεκινάτε σε ανηφόρα. Λειτουργεί διατηρώντας την πίεση στα φρένα για 2,5 επιπλέον δευτερόλεπτα, δίνοντάς σας περισσότερο χρόνο για να μετακινήσετε το πόδι σας από το φρένο στο γκάζι. Το σύστημα είναι επίσης χρήσιμο όταν σταματάτε και ξεκινάτε σε ολισθηρές επιφάνειες.

• Ford Fiesta Intelligent Protection System (IPS)
• Συνδυασμένα συστήματα ασφάλειας που ενεργοποιούνται στο δευτερόλεπτο
• Το προηγμένο σύστημα Intelligent Protection System (IPS) του Ford Fiesta συντονίζει ένα πλήθος συστημάτων ασφαλείας για μέγιστη προστασία δική σας και των επιβατών σας. Εκτός από το άκαμπτο κέλυφος αμαξώματος που απορροφά την ενέργεια της πρόσκρουσης, το Ford Fiesta διαθέτει επίσης προηγμένη τεχνολογία καθισμάτων και ζωνών ασφαλείας, για ελαχιστοποίηση των τραυματισμών σε περίπτωση ατυχήματος.

Δανείστε το αυτοκίνητό σας χωρίς να ανησυχείτε χάρη στο σύστημα MyKey

Το Ford Fiesta φέρνει για πρώτη φορά στην Ευρώπη το επαναστατικό σύστημα Ford MyKey. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή τεχνολογία που μπορεί να περιορίσει ορισμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου (επιβάλλοντας, για παράδειγμα, ανώτατη ταχύτητα του αυτοκινήτου ή μέγιστη ένταση του ηχοσυστήματος, μη απενεργοποίηση των τεχνολογιών ασφάλειας όπως Electronic Stability Control και Active City Stop) ανάλογα με το κλειδί που χρησιμοποιείται κάθε φορά για την εκκίνηση του κινητήρα. Επιπλέον, μπορεί να προγραμματίσει την ενεργοποίηση ηχητικών σημάτων σε ορισμένες ταχύτητες από 70 μέχρι 140 χλμ./ώρα, να αποτρέψει την απενεργοποίηση ηχητικών υπενθυμίσεων για χρήση ζωνών ασφαλείας και να ρυθμίσει μία πιο έγκαιρη προειδοποίηση χαμηλής στάθμης καυσίμου. Το σύστημα Ford MyKey έχει σχεδιαστεί να σάς προσφέρει μεγαλύτερη σιγουριά αν θελήσετε να δανείσετε το Ford Fiesta σας σε έναν φίλο, συγγενή. Είναι ιδανικό για γονείς που θέλουν να θέσουν περιορισμούς στους νεαρούς οδηγούς για μεγαλύτερη ασφάλεια. Το σύστημα Ford MyKey αναγνωρίζει διαφορετικά κλειδιά του ίδιου αυτοκινήτου και στη συνέχεια διαμορφώνει τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις του ιδιοκτήτη. Εσείς απλά βάλτε το κλειδί στον διακόπτη, βάλτε εμπρός και ακολουθήστε απλές οδηγίες για να προγραμματίσετε τους περιορισμούς που θέλετε να θέσετε για το συγκεκριμένο κλειδί Ford MyKey.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.ford.gr/Cars/Fiesta

Επιστροφή στο Newsbomb on wheels.

Σχετικές ειδήσεις