ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Volkswagen Beatle

Volkswagen Beatle

Το μοντέλο θρύλος επιστρέφει αισθητά ανανεωμένο, πανίσχυρο, διαθέτοντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας.

Το Beetle του 21ου αιώνα είναι πιο σπορτίφ και δυναμικό από όποια πλευρά και αν το δεις. Έχει μεγαλύτερο μπροστινό καπό, ενώ το εμπρόσθιο παρμπρίζ μετατοπίστηκε πιο πίσω και σε πιο όρθια θέση. Επιπλέον, χαμήλωσε και η οροφή έτσι, ώστε το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου να μετατοπιστεί προς τα πίσω. Το ταμπλό τοποθετήθηκε πιο χαμηλά, ώστε να προσφέρει μεγαλύτερη ορατότητα. Συνολικά, το αυτοκίνητο δεν δείχνει μόνο πιο compact και πιο sport αλλά είναι και πιο ευχάριστο κατά την οδήγηση.

Το παρμπρίζ και το κοντό ταμπλό έχουν έρθει πιο κοντά σε οδηγό και συνοδηγό σε σχέση με τον προκάτοχό του. Το δερμάτινο τιμόνι και τα όργανα κοιτάνε αποκλειστικά τον οδηγό. Επιπλέον το ταμπλό συνδυάζει νέα όργανα και εξοπλισμούς τεχνολογίας με επενδύσεις βαμμένες σε χρώμα και στοιχεία σε χρώμιο. Το πάνω ντουλαπάκι ή η επιγραφή Beetle στο πάνω μέρος του ταμπλό, αποτελεί έναν γεμάτο στυλ, φόρο τιμής στον ένδοξο παρελθόν του, ενώ τα πρόσθετα όργανα στο κέντρο του ταμπλό τονίζουν τη σπορ διάθεση του νέου Beetle. Όργανο θερμοκρασίας λαδιού, πίεσης του turbo και χρονόμετρο σε λευκό φωτισμό, αποτελούν τον απόλυτο cult εξοπλισμό.

Η ηλεκτρική πανοραμική συρόμενη ηλιοροφή φροντίζει για άπλετο φως στον εσωτερικό χώρο και απρόσκοπτη θέα. Διαθέτει 80% μεγαλύτερη γυάλινη επιφάνεια από τον προκάτοχό της και το τζάμι είναι θερμομονωτικό δεσμεύοντας το 99% της ηλιακής ακτινοβολίας και το 92% της θερμότητας. Η οροφή δεν μειώνει το εσωτερικό ύψος του Beetle, διότι ανοίγεται συρόμενη προς την εξωτερική επιφάνεια. Διαθέτει υφασμάτινο αλεξήλιο και ανεμοθραύστη. Η λειτουργία της ενεργοποιείται από τον διακόπτη που βρίσκεται στην κονσόλα της οροφής.

Κάθε επίπεδο εξοπλισμού διαθέτει διαφορετικά σχήματα ζαντών, και αμέτρητες προαιρετικές επιλογές. Η βασική έκδοση του νέου Beetle διαθέτει ατσάλινες ζάντες 16 ιντσών, ενώ στις επόμενες εκδόσεις βρίσκονται ζάντες αλουμινίου σε διάσταση 16 & 17 ιντσών. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει μια μεγάλη γκάμα ζαντών με σπορ, κλασικά ή ρετρό στοιχεία στη σχεδίασή τους. Όπως η Circle Black ή Circle White σε μαύρη και λευκή απόχρωση, που παραπέμπει στις ζάντες του πρώτου σκαθαριού.
Τώρα το πιο γνωστό χαϊδευτικό ή παρωνύμιο κυκλοφορεί και σε αξεσουάρ.

Μια αμέτρητη λίστα με παρωνύμια από κάθε χώρα, επιβεβαιώνουν ένα πράγμα: Κανένα αυτοκίνητο δεν έχει αγαπηθεί όσο ο «σκαραβαίος!

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.volkswagen.gr/el/models/beetle-cabriolet/gallery.html

Επιστροφή στο Newsbomb on wheels.

Σχετικές ειδήσεις