ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μεταφορές: MRM Suite τo πρώτο πληροφοριακό σύστημα για την Εφοδιαστική Αλυσίδα

Μεταφορές: MRM Suite τo πρώτο πληροφοριακό σύστημα για την Εφοδιαστική Αλυσίδα

Η G4S Telematix, μέλος του Ομίλου G4S, του μεγαλύτερου διεθνούς Οργανισμού παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, ανακοινώνει την έναρξη της λειτουργίας του MRMSuite, του πρώτου ελληνικού ολοκληρωμένου συστήματος τηλεματικής και πληροφοριακής υποδομής, που καλύπτει όλο το φάσμα διαχείρισης στόλου οχημάτων.

Το MRM Suite είναι ένα “all-inclusive” καινοτόμο εργαλείο, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρείες στο χώρο τους, την OnLineData και την Terra Mapping the Globe, και αναμένεται να συμβάλλει άμεσα στην ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Εφοδιαστική Αλυσίδα.

Το MRM Suite εμπεριέχει διαφορετικές επιχειρησιακές λειτουργίες με τη λογική του All-in-One(Εποπτεία οχημάτων και οδηγών σε πραγματικό χρόνο, βέλτιστη δρομολόγηση οχημάτων, ERP εταιρικού στόλου), υποστηρίζεται από τεχνολογίες αιχμής, ενώ συνεργάζεται με άλλα συστήματα όπως ERP, WMS, CRM, MIS κα. Σημαντικό πλεονέκτημα του MRM Suite είναι η διασύνδεσή του με το 24ωρο Κέντρο Λήψης Σημάτων και Διαχείρισης Περιστατικών της G4Sγια την άμεση διαχείριση περιστατικών ασφαλείας καθ’όλο τον κύκλο της διακίνησης των προϊόντων.


Το MRM Suite καλύπτει όλο το φάσμα εργασιών της διαχείρισης πόρων και οχημάτων, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των επιχειρήσεων της σύγχρονης εφοδιαστικής αλυσίδας. Στις βασικές λειτουργίες της πλατφόρμας περιλαμβάνονται η εποπτεία σε πραγματικό χρόνο όλων των δραστηριοτήτων του στόλου και των οδηγών, αυτόματες ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο και η βελτιστοποίηση των δρομολογηθεισών εργασιών. Παράλληλα, μέσα από τη λειτουργία του MRM Suite διενεργείται και μία σειρά ελέγχων, όπως ο έλεγχος του κοστολογίου των δρομολογίων τους, ο έλεγχος και προγραμματισμός των συντηρήσεών τους, ο έλεγχος και καταγραφή του κόστους τους σχετικά με αποζημιώσεις, ασφαλιστικές καλύψεις, έκτακτες συντηρήσεις και βλάβες, καθώς και ο έλεγχος και η διατήρηση της ασφάλειας κατά την οδήγηση.

Από την άλλη τα οφέλη για μία επιχείρηση είναι πολύπλευρα αφού μέσα από την αξιοποίηση της πλατφόρμας θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του κόστους διαχείρισης και λειτουργίας, ενώ θα αυξηθεί το επίπεδο ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιώντης, ώστε να είναι ανταγωνιστική στο σύγχρονο διεθνές περιβάλλον.

Παράλληλα, μέσω του MRM Suite, θα προκύψουν και γενικότερα οφέλη αφού θα ενισχυθούν ηοικονομική δραστηριότητα αλλά και οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής εφοδιαστικής αλυσίδας, ενός κλάδου κομβικού για την επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας.

Η πλατφόρμα, η οποία αναμένεται να επεκταθεί και στις ευρωπαϊκές αγορές εντός του έτους, παρουσιάστηκε από τους επικεφαλείς και των 3 εταιρειών, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της G4S Telematix, κ. Μιχάλης Μαλτεζάκης, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουμε σήμερα ένα σύγχρονο και καινοτόμο εργαλείο, προϊόν μια μακράς διαδρομής της G4S Telematix η οποία ανέλυσε, κατέγραψε και αξιολόγησε μαζί με τους πελάτες της, τις σύγχρονες ανάγκες, τις απαιτήσεις και τις καλύτερες πρακτικές των εταιρειών της εφοδιαστικής αλυσίδας. Το MRM Suite αποτελεί πραγματική επανάσταση στον κλάδο της εφοδιαστικής αλυσίδας, η οποία ενσωματώνει σε μία μόνο εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα διαχείρισης πόρων και μέσων, με στόχο την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος σε οικονομία, ταχύτητα και ασφάλεια διαχείρισης οχημάτων και οδηγών».

Ο Πρόεδρος &Διευθύνων Σύμβουλος της OnLineData και Πρόεδρος ΔΣ της Ελληνικής Εταιρίας Logistic, κ. Νίκος Ροδόπουλος, δήλωσε: «Η συνεργασία με την G4S Telematix θεωρείται στρατηγική δεδομένου ότι η σύγκλιση εμπειριών και η εξειδίκευση της κάθε εταιρείας στους τομείς δραστηριότητάς της, μόνο καινοτομία μπορεί να έχει ως παραγόμενο αποτέλεσμα. Η OnLineData εξειδικεύεται επί σειρά ετών στη δημιουργία ολιστικών πληροφοριακών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας εστιασμένα στους κλάδους μεταφορών και logistics.Η συμβολή στην δημιουργία μιας stateof theartσουίτας αποτελεί βασικό παράγοντα της υποστήριξης της αειφόρου ανάπτυξης της οικονομίας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων που δρουν στην εφοδιαστική αλυσίδα».
Ο Διαχειριστής και υπεύθυνος ανάπτυξης της TerraMappingtheGlobeΕ.Π.Ε, Δρ. Μηχ. Θάνος Δογάνης, δήλωσε: «Πάνω από είκοσι χρόνια αναπτύσουμε και υποστηρίζουμε γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών με πλήρη ψηφιακά δεδομένα για την αποτύπωση και επεξεργασία πλήθους πληροφοριών σε ψηφιακά υπόβαθρα. Η ανάπτυξη υπηρεσιών γεωεπεξεργασίας αποτελούν την βάση για την δημιουργία υπηρεσιών οι οποίες αποτελούν βασικά εργαλεία ελέγχου και μετρήσεων στα συστήματα διαχείρισης στόλου και πόρων. Το MRMSuite ενσωματώνει μία σειρά τέτοιων υπηρεσιών όπως ζωντανή πληροφόρηση για σημεία ενδιαφέροντος, αναζήτηση σημείων στον χάρτη, και εργαλεία βέλτιστης δρομολόγησης, για την εξοικονόμηση και ορθολογιστική χρήση των διαθέσιμων πόρων της επιχείρησης».

Σχετικές ειδήσεις