ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κλασσικά Αυτοκίνητα: Πλειστηριασμός για το studio Bertone

Κλασσικά Αυτοκίνητα: Πλειστηριασμός για το studio Bertone

Μετά από πτώχευση του ιστορικού studio σχεδιασμού Bertone πωλήθηκαν 79 αυτοκίνητα από το μουσείο για περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Δεν αγοράστηκε το έμβλημα το όνομα και ο τίτλος ιδιοκτησίας.

Η δημοπρασία οργανώθηκε για να τεθεί προς πώληση η συλλογή του μουσείου Bertone, την οποία αποτελούσαν 79 αυτοκίνητα, πρωτότυπα, παραγωγής αλλά και στατικά. Το όνομα του αγοραστή παραμένει άγνωστο, αλλά υπάρχει η ρήτρα από το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας να μείνει η συλλογή ολόκληρη αλλά και να μην βγουν τα αυτοκίνητα από τη χώρα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Adnkronos ο αγοραστής πλήρωσε συνολικά 3.445.182,40 Ευρώ. Από αυτά τα 2.567.200 είναι η αξία των αυτοκινήτων .

Ο πλειοδότης κατέβαλε περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ περισσότερα από το ποσό που υπολόγιζε ο οίκος δημοπρασιών. Κανείς όμως δεν ενδιαφέρθηκε για το δεύτερο κομμάτι της διαδικασίας, αξίας περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ (με τα τέλη και τους φόρους) στα οποία περιλαμβανόταν το σήμα κατατεθέν Bertone και το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας. Έτσι οι διοργανωτές της δημοπρασίας θα πρέπει να προγραμματίσουν μια σύντομη δεύτερη διαδικασία, με χαμηλότερες τιμές.

Η συλλογή δεν διαλύετε και δεν εξάγετε εκτός της ιταλικής επικράτειας, σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς, Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων και Τουρισμού.

Σχετικές ειδήσεις