ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κινδυνεύουν με τσουχτερά πρόστιμα οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων

Κινδυνεύουν με τσουχτερά πρόστιμα οι κάτοχοι ανασφάλιστων οχημάτων

Το Υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να στείλει τα πρώτα ειδοποιητήρια στους ανασφάλιστους οδηγούς.

Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι όσοι έχουν ανασφάλιστα τα οχήματά τους κινδυνεύουν με βαριές καμπάνες, ακόμα και αν δεν τα κινούν καθόλου και τα έχουν μονίμως παρκαρισμένα (εξαίρεση αποτελούν τα οχήματα των οποίων οι πινακίδες έχουν κατατεθεί).

Αν λοιπόν κάποιος ιδιοκτήτης σκέφτεται να αποφύγει το έξοδο της ασφάλισης, κινδυνεύει να χρεωθεί τελικά με πρόστιμα που το υπερβαίνουν. Οι διοικητικές κυρώσεις που ενδεχομένως να αντιμετωπίσει προβλέπουν αφαίρεση πινακίδων, άδειας κυκλοφορίας και διπλώματος, καθώς επίσης και πρόστιμο υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, με πράξη της αστυνομικής Αρχής, ανάλογα πάντα με το όχημα που έχει στην κατοχή του. Επιπλέον, ο κάτοχος ανασφάλιστου οχήματος θα αντιμετωπίζει και ποινικές κυρώσεις, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση.

Τρόποι για να αποφύγει κάποιος πρόστιμα ύψους ακόμη και 250 ευρώ και βέβαια την ταλαιπωρία που συνοδεύει την αφαίρεση διπλώματος, άδειας κυκλοφορίας και πινακίδων υπάρχουν. Η πλέον οικονομική και άμεση λύση αφορά την online ασφάλιση που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να ησυχάσει από το άγχος των πιθανών κυρώσεων και να είναι καλυμμένος τόσο σε περίπτωση ελέγχου, όσο και σε περίπτωση ατυχήματος.