ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα αυτοκίνητα των σταρ του Euro 2016

Τα αυτοκίνητα των σταρ του Euro 2016

Οι αστέρες του ποδοσφαίρου που θα λάμψουν στο Euro και τα αυτοκίνητά τους, που συνήθως είναι περισσότερα από ένα.

Του Γιάννη Σκουφή

Η σχέση μεταξύ ποδοσφαίρου και αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα στενή. Κι αυτό γιατί αυτοκινητοβιομηχανίες είναι χορηγοί είτε μεγάλων διοργανώσεων, για παράδειγμα στο φετινό Euro, όπως και στα προηγούμενα είναι η Hyundai, είτε μεγάλων ομάδων -η Audi π.χ. της Ρεάλ Μαδρίτης και της Μπάγερν, η Jeep της Juventus- ενώ ταυτόχρονα πολλοί ποδοσφαιριστές είναι φανατικοί οπαδοί των αυτοκινήτων.

Αρκετοί από αυτούς θα ξεχωρίσουν και στα γήπεδα της Γαλλίας με τις εθνικές τους ομάδες, όπως για παράδειγμα ο Zlatan Ibrahimovic, ο Σουηδός διεθνής με τη βοσνιακή και κροατική καταγωγή, ο οποίος τελευταία μετέχει στις καμπάνιες της επίσης σουηδικής Volvo. Πρόσφατα για τα καινούργια S90 και V90, όμως στην προσωπική του ζωή ο θηριώδης Zlatαn προτιμά πιο upper class σπορ μοντέλα, όπως για παράδειγμα τη συλλεκτική Porsche 918 Spyder, με την οποία κυκλοφορεί στο Γκέτεμποργκ ή μια Lamborghini Gallardo.

Λάτρης των σούπερ σπορ αλλά κυρίως των πανάκριβων μοντέλων είναι και ο μεγαλύτερος Ευρωπαίος σταρ της μπάλας, ο Christiano Ronaldo, ο οποίος έχει στην κατοχή του συνολικά 19. Μεταξύ αυτών Ferrari LaFerrari και Lamborghini Aventador.

Me Lamborghini Aventador Roadster κυκλοφορεί και ο συμπαίκτης του στη Ρεάλ, ο Ουαλός Gereth Bale, αλλά όπως λέγεται ψάχνει για κάτι πιο άνετο, που θα τον ταλαιπωρεί λιγότερο.

Ο Άγγλος Wayne Rooney, όπως και πολλοί αστέρες που παίζουν στα βρετανικά γήπεδα δείχνει μια προτίμηση στα Range Rover και στις Aston Martin, ενώ ο Γερμανός -τουρκικής καταγωγής- Mesut Ozil μπορεί να παίζει στην Arsenal αλλά προτιμά τις Ferrari και πιο συγκεκριμένα την 458 Speziale.

Ο συμπαίκτης του Ozil στην Arsenal και με μεγάλη θητεία στην Τσέλσι, ο Τσέχος τερματοφύλακας Petr Czech έχει μια προτίμηση στα Audi και ειδικά στο R8, ενώ με Audi κυκλοφορούν και οι Sergio Ramos (Ισπανία, RS5), o μεταξύ άλλων και σύζυγος της Shaqira Gerard Pique (Ισπανία, RS5), ο Xherdan Shaqiri (Ελβετία, S7), ο Seamus Coleman (Ιρλανδία), o Eden Hazard (Βέλγιο) ο οποίος έχει όμως στην κατοχή του και άλλα πολλά αυτοκίνητα μεταξύ των οποίων BMW X6, Mercedes SLS AMG και ο γκολτζής Thomas Mueller (Γερμανία, Q5).

Ψηλά στις προτιμήσεις πολλών αστέρων του ποδοσφαίρου είναι και η Bentley, καθώς μια (τουλάχιστον) Continental έχουν στην κατοχή τους ο άνθρωπος έκπληξη στη Μεγάλη Βρετανία Jamie Vardy, παίκτης της ομάδας έκπληξη Leicester, διεθνής με την Αγγλία και o Ισπανός διεθνής της Manchester United David Silva, ενώ με μια Continental Cabriolet μετακινείται ο Πορτογάλος σταρ Luis Nani.

Ο σκληροτράχηλος Γερμανός Jerome Boateng προτιμά ένα επίσης σκληροτράχηλο αυτοκίνητο, τη G-Class της Mercedes, ενώ οπαδός του κλασικού τζιπ της γερμανικής εταιρείας είναι και ο Βέλγος άσος της Manchester City Kevin de Bruyne. Με Mercedes, όχι SUV αλλά E63 AMG, κυκλοφορεί και ο αρχηγός της Ουαλίας Ashley Williams, ενώ την προτιμησή του στα τζιπ δείχνει και ο πορτιέρο της Εθνικής Ιταλίας και της Juventus, ο εμβληματικός Gianluigi Buffon, που χρησιμοποιεί ένα Jeep Grand Cherokee. Μάλιστα οι φήμες λένε ότι δεν έχει άλλο.

Η επιλογή του Πολωνού σταρ Robert Lewandowski είναι μια Ferrari F12 Berlinetta, σε κόκκινο χρώμα που υπάρχει και στη φανέλα της ομάδας του, της Bayern, ενώ ο αρχηγός του Βελγίου Vincent Kompany, θέλει επιδόσεις αλλά και ανέσεις και για αυτό έχει επιλέξει μια Porsche Panamera 4S. Porsche αλλά 911 GT3, είναι μεταξύ άλλων και το αυτοκίνητο του βετεράνου Ιρλανδού Robbie Keane, ενώ ο πιο διακριτικός είναι ο Ελβετός διεθνής της Juventus Stephan Lichtsteiner, καθώς κυκλοφορεί με ένα 500αράκι. Τουλάχιστον είναι Abarth...