ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ρεζέρβα τέλος! Το νέο ελαστικό της Bridgestone υπόσχεται 80 επιπλέον χιλιόμετρα ακόμα κι αν κλατάρει

Ρεζέρβα τέλος! Το νέο ελαστικό της Bridgestone υπόσχεται 80 επιπλέον χιλιόμετρα ακόμα κι αν κλατάρει

Και το όνομα αυτού:DRIVEGUARD ΤΗΣ BRIDGESTONE

Συμβαίνει τουλάχιστον μια φορά σε κάθε οδηγό να μείνει από λάστιχο στην μέση του πουθενά και το ταξίδι να εξελιχθεί σε ταλαιπωρία.

Τέλος σε αυτήν την περιπέτεια δίνει πλέον η BRIDGESTONE με τα νέας γενιάς και τεχνολογίας ελαστικά DRIVEGUARD που διασφαλίζουν σε κάθε οδηγό την συνέχεια του ταξιδιού για αλλά 80χλμ τουλάχιστον δίνοντας την δυνατότητα να συνεχίσει να κινείται με ταχύτητες μέχρι 80 χλμ/ώρα.

PHOTO 066

Στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου οι υπεύθυνοι της ΕΛΑΣΤΡΑΚ – επίσημου αντιπρόσωπου της BRIDGESTONE στην Ελλάδα – παρουσίασαν το νέο επαναστατικό ελαστικό DRIVEGUARD, το οποίο διαθέτει τεχνολογία που επιτρέπει στον οδηγό, παρόλο που έχει τρυπήσει το ελαστικό κι έχει χάσει τον αέρα του, να διατηρήσει τον έλεγχο του οχήματος και να συνεχίσει να οδηγεί μέχρι να φθάσει σε κατάλληλο σημείο για την επισκευή ή την αντικατάστασή του. Παρέχει δηλαδή στον οδηγό μια πρόσθετη προστασία που του επιτρέπει να συνεχίσει το ταξίδι του χωρίς να χάνει χρόνο και χωρίς να χρειαστεί να ακινητοποιήσει άμεσα το αυτοκίνητό του.

PHOTO 074

Στην ολοήμερη διαδραστική παρουσίαση, με οικοδεσπότη τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΑΣΤΡΑΚ, Παναγιώτη Διαμαντόπουλο, οι καλεσμένοι dealers και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να μπουν στο «μέλλον» της αυτοκίνησης και στην συνέχεια στα test drive που ακολούθησαν έζησαν την αίσθηση του ελαστικού, οδηγώντας αυτοκίνητα με πίεση αέρα (εμπειρία άνεσης και επιδόσεων) και χωρίς πίεση αέρα (ασφαλής και άνετη οδήγηση παρά την ολική απώλεια αέρα του πέλματος).

Η καινοτομία του νέου ελαστικού έγκειται στα υποστηρικτικά και σκληρά ενισχυμένα πλευρικά τοιχώματα που μαζί με τα ειδικής σχεδίασης πτερύγια ψύξης στο εξωτερικό μέρος του ελαστικού (Cooling Fin) τα οποία κατανέμουν ομοιόμορφα τη θερμότητα από την τριβή του τρυπημένου ελαστικού, διασφαλίζουν την δυνατότητα κίνησης και μπορούν να κρατήσουν με ασφάλεια το βάρος του αυτοκινήτου, ακόμα και με πλήρη απώλεια της πίεσης του αέρα.

Ταυτόχρονα τα ελαστικά DRIVEGUARD, με νέα σχεδίαση πέλματος και νέα πρωτοποριακά υλικά , πετυχαίνουν την υψηλότερη βαθμολογία στο βρεγμένο οδόστρωμα, ενώ προσφέρουν πολύ υψηλό επίπεδο άνεσης και ασφάλειας στο στεγνό.

Τα καινοτόμα ελαστικά DRIVEGUARD δεν απευθύνονται σε συγκεκριμένα μοντέλα εταιριών αλλά μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε επιβατικό όχημα που διαθέτει σύστημα ειδοποίησης απώλειας πίεσης ελαστικών (TPMS). Οι κάτοχοι αυτοκινήτων τα οποία δεν διαθέτουν εγκατεστημένο από το εργοστάσιο σύστημα TPMS, μπορούν να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα του συγκεκριμένου ελαστικού, αγοράζοντας και τοποθετώντας στο αυτοκίνητό τους ένα σύστημα TPMS από αυτά που διατίθενται στο εμπόριο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Διαμαντόπουλος ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης: «Το DriveGuard της Bridgestone σας επιτρέπει να συνεχίσετε να κινείστε και να αποφύγετε την άμεση ταλαιπωρία και τις επικίνδυνες καταστάσεις, που μπορεί να προκύψουν, όταν έχετε ένα σκασμένο λάστιχο. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα ενδεδειγμένα όρια ταχύτητας και απόστασης, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν οι ίδιοι πότε και που θα αντικαταστήσουν το λάστιχό τους. Η επαναστατική μας τεχνολογία συμβάλλει στην οδική ασφάλεια και προσφέρει στους οδηγούς ηρεμία και σιγουριά».

PHOTO 286

Η πρωτοποριακή τεχνολογία που εφάρμοσαν οι ειδικοί της Bridgestone στο νέο ελαστικό DriveGuard αφορά:

Προηγμένη πολυεστερική στρώση σκελετού η οποία παρέχει υψηλή αντοχή στην θερμική καταπόνηση, βελτιώνοντας την ανθεκτικότητα των ελαστικών.

Τεχνολογία Nano Pro-Tech μειώνει την τριβή μεταξύ των μορίων του άνθρακα, αμβλύνοντας την παραγωγή θερμότητας στα πλαϊνά τοιχώματα και βοηθώντας το ελαστικό να διατηρήσει το σχήμα του.

Κορυφαία αίσθηση στις στροφές χάρη στα ενωμένα μπλοκ στην περιοχή των ώμων για βέλτιστη κατανομή της επιφάνειας πίεσης.

Μικρή απόσταση φρεναρίσματος χάρη σε σύνθεση γόμας, υψηλής περιεκτικότητας σε πυρίτιο με τεχνολογία Nano Pro-Tech.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες στη gallery του Newsbomb.gr