ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

«Καμπάνα» για τα ανασφάλιστα οχήματα

«Καμπάνα» για τα ανασφάλιστα οχήματα

Όλα τα σενάρια για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων πέφτουν στο τραπέζι, μετά και τα τελευταία στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας. Και παρόλο που το θέμα «πάγωσε» προς στιγμή, δεν θα αργήσει να μας απασχολήσει ξανά και μάλιστα πιο έντονο από ποτέ.

Οι ανασφάλιστοι οδηγοί, έχουν τη δυνατότητα να συμμορφωθούν με τους νόμους και να ασφαλίσουν το όχημά τους μέχρι τις 14 Ιουλίου, ώστε να γλιτώσουν, χρόνο, κόπο και κυρίως χρήμα!

Σε περίπτωση που οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων παραβλέψουν την ενημέρωση αυτή θα ισχύσει το ηλεκτρονικό παράβολο υπέρ του Δημοσίου, ύψους €250. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν πρώτα το παράβολο και κατόπιν να ασφαλιστούν, γιατί διαφορετικά τα πρόστιμα είναι ακόμα μεγαλύτερα και υπάρχουν και επιπλέον κυρώσεις.

Επίσης, πολύ σημαντικό είναι ότι σε περίπτωση ατυχήματος υπαιτιότητας του ανασφαλίστου οχήματος, ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει τις αποζημιώσεις ο ίδιος, αποζημιώσεις που ξεπερνούν κατά πολύ το μικρό κόστος μίας ετήσιας ασφάλειας αυτοκινήτου φτάνοντας σε υπέρογκα ποσά.

Η ασφάλεια ή όχι ενός αυτοκινήτου είναι θέμα υπεύθυνης στάσης προς το σύνολο των συνανθρώπων μας και κυρίως εκείνων που επιλέγουν να προχωρήσουν σύμφωνα με τις κοινωνικές συμβουλές. Η μη ασφάλιση ενός οχήματος μας θέτει όλους αντιμέτωπους με ένα πολύ σοβαρό ζήτημα συμπεριφοράς. Στην περίπτωση ατυχήματος με ανασφάλιστο όχημα ο έννομος οδηγός καλείται με περίσσεια υπομονή να αντιμετωπίσει ένα σκόπελο γραφειοκρατίας και δυσκολιών, και μάλιστα… έχοντας κάνει τα πάντα σωστά! Αυτό πέρα από την αδικία, απαιτεί χρόνο, χρήμα και υπομονή! και μάλιστα για μία επιλογή που δεν ρωτήθηκε καν!

Στη δυσάρεστη αυτή περίπτωση, η κλήση προς την Τροχαία είναι η πρώτη κίνηση μιας και η καταγραφή του ανασφάλιστου οχήματος και οδηγού θεωρείται πρωταρχικής σημασίας. Έπειτα απλά ελπίζουμε στην εκλογίκευση ενός συστήματος που θα μπορεί να βοηθήσει εκείνους που αδίκως βρέθηκαν σε αυτή την κατάσταση. Αφενός μεν του οδηγού ως προς τον ίδιο του τον εαυτό αφετέρου δε απέναντι στον οδηγό που κινείται στο ίδιο οδικό δίκτυο με εκείνον, απέναντι στον πεζό που διασχίζει τον ίδιο δρόμο.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις μία ασφάλεια αυτοκινήτου ώστε να αποφύγεις τα χειρότερα;