ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι σχέση έχει η BMW με το Moto GP;

Τι σχέση έχει η BMW με το Moto GP;

Εδώ και 20 χρόνια η γερμανική εταιρία είναι αυτή που υποστηρίζει το Moto GP με πανίσχυρα αυτοκίνητα ασφαλείας.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως υπάρχει η Mercedes για τη Φόρμουλα 1, έτσι και η BMW είναι η εταιρεία που προμηθεύει κάθε χρονιά το κορυφαίο πρωτάθλημα για μοτοσικλέτες με κάποιο μοντέλο της. Όχι όποιο και όποιο, αλλά κάποια πανίσχυρη έκδοση εμπλουτισμένη με αγωνιστικά αξεσουάρ.

Όπως είναι για παράδειγμα η M8 Competition που πρόσφατα παρουσιάστηκε και επίσημα ως το νέο safety car για την επόμενη σεζόν. Εξωτερικά υπάρχουν όλα τα στοιχεία που συναντάμε σε ένα αυτοκίνητο… που βάζει την τάξη στις πίστες! Έτσι δεν λείπουν οι φάροι και οι σχετικοί προβολείς προκειμένου να γίνεται αντιληπτή η παρουσία αυτή της ξεχωριστής BMW.

Η οποία ξεχωρίζει και από την αγωνιστική της περιβολή με τα χαρακτηριστικά χρώματα του Moto GP, την πίσω τεράστια φτερούγα, τα λοιπά αεροδυναμικά βοηθήματα, τον κλωβό ασφαλείας στο εσωτερικό, τις εξατμίσεις από τιτάνιο, το σύστημα πυρόσβεσης, τα καθίσματα Recaro με τις ζώνες 6 σημείων κ.α.

Όπως και το αυτοκίνητο παραγωγής, έτσι και ως safety car η M8 Competition έχει κάτω από το καπό της έναν bi-turbo V8 που αποδίδει 625 άλογα. Την μετάδοση στους τέσσερις τροχούς αναλαμβάνει ένα αυτόματο κιβώτιο με 8 σχέσεις. Όσο για την διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα η κορυφαία BMW δεν χρειάζεται περισσότερα από 3,2 δεύτερα!