ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ποιο είναι το ρεκόρ Guinness που πέτυχε το Aiways U5;

Ποιο είναι το ρεκόρ Guinness που πέτυχε το Aiways U5;

Το κινεζικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο κατάφερε να γίνει γνωστό διανύοντας περισσότερα από 15.000 χιλιόμετρα από την Κίνα έως τη Γερμανία.

Του Γιάννη Σκουφή

Με αφετηρία την πόλη Shanxi της Κίνας μία ομάδα από δύο ηλεκτρικά πρωτότυπα Aiways U5 κατάφερε να διανύσει ακριβώς 15.022 χιλιόμετρα. Το ρεκόρ είναι εντυπωσιακό, καθώς μιλάμε για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με έναν ηλεκτροκινητήρα 190 ίππων, με την κίνηση μπροστά και μπαταρία 65 kWh που εξασφαλίζει (σε κύκλο NEDC) αυτονομία 460 χιλιομέτρων.

Το ρεκόρ πιστοποιήθηκε επίσημα από την Guinness και το ταξίδι κράτησε συνολικά 53 ημέρες, περνώντας από 12 χώρες -Κίνα, Καζακστάν, Ρωσία, Φινλανδία, Νορβηγία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Κάτω Χώρες, Βέλγιο, Γαλλία και Ελβετία).

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Συγκεκριμένα, τα δύο Aiways U5 ξεκίνησαν από την Κίνα στις 17 Ιουλίου και έφτασαν στην Φρανκφούρτη στις 7 Σεπτεμβρίου. Φυσικά καθόλου τυχαία, μιας και μερικές μέρες αργότερα ξεκίνησε η IAA 2019, η έκθεση της γερμανικής μεγαλούπολης, με τους Κινέζους να ανακοινώνουν πως έχουν πάρει έγκριση τύπου και οι πωλήσεις του Aiways UI5 θα ξεκινήσουν στην ευρωπαϊκή αγορά τον ερχόμενο Απρίλιο.