ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα Nissan GT-R και μια Corvette όπως δεν τα έχετε ξαναδεί!

Ένα Nissan GT-R και μια Corvette όπως δεν τα έχετε ξαναδεί!

Αν τύχει και ταξιδέψετε στο Ντουμπάι εκτός από τα σούπερ περιπολικά της αστυνομίας θα δείτε μέχρι και ασθενοφόρα… υψηλών επιδόσεων!

Του Γιάννη Σκουφή

Ίσως να έχετε ακούσει την αστυνομία του Ντουμπάι, η οποία κάθε φορά που κάνει και μία προσθήκη στον στόλο της, η είδηση κάνει τον γύρο του κόσμου. Κάτι που ακούγεται απόλυτα φυσικό μιας και στους δρόμους του Εμιράτου δεν θα δείτε κάποια ταλαιπωρημένα και γερασμένα περιπολικά αλλά πανάκριβα supercars -Aston Martin One-77, Bugatti Veyron Grand Sport, Porsche 918 Spyder, Ferrari FF, Nissan GT-R, McLaren 12C, Lamborghini Aventador, BMW M6 Gran Coupe, Brabus G63 AMG, Audi R8 V10 και Mercedes-Benz SL 63 AMG- στα χρώματα της αστυνομίας.

Ωστόσο, στο Ντουμπάι τα γρήγορα δημόσια οχήματα που κυκλοφορούν δεν είναι μόνο αυτά της αστυνομίας αλλά και κάποια του ντόπιου «166». Όπως δύο Ford Mustang, ένα Dodge Challenger και μια Lotus Evora που υπάρχουν, πέρα από λόγους επίδειξης και για λόγους ταχύτητας, μιας και η έγκαιρή επέμβαση με ηλεκτροσόκ ή με την παροχή οξυγόνου αποδείχτηκε σε πολλές περιπτώσεις σωτήρια για αρκετούς ανθρώπους.

Έτσι, η υπηρεσία ασθενοφόρων του Εμιράτου ανακοίνωσε την προσθήκη δύο ακόμη πιο γρήγορων οχημάτων, που είναι βαμμένα και εξοπλισμένα έτσι όπως πρέπει να είναι. Ο λόγος για μία Corvette C7 Gran Sport και ένα Nissan GT-R που θα προσφέρουν άμεση πρώτη βοήθεια σε διάφορα τουριστικά και πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Και επειδή δεν υπάρχει χώρος για μεταφορά ασθενή, αργότερα έρχεται και τα κανονικό ασθενοφόρο. Πάντως, όσο εντυπωσιακό και αν ακούγεται δεν παύει να αποτελεί και μια κίνηση show off.