ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Peugeot ετοιμάζει μια πιο φτηνή εισαγωγική έκδοση του ηλεκτρικού 208;

H Peugeot ετοιμάζει μια πιο φτηνή εισαγωγική έκδοση του ηλεκτρικού 208;

Αυτή τη στιγμή το e-208 ξεκινά από τις 29.900 ευρώ και φτάνει μέχρι και τις 40.900 ευρώ.

Του Γιάννη Σκουφή

To 208 της Peugeot είναι ένα από τα λίγα καινούργια μοντέλα και ένα από τα ακόμα πιο λίγα υπερ- μίνι που είναι διαθέσιμα ευθύς εξαρχής και με μια ηλεκτρική έκδοση. Την e-208, η οποία πωλείται κανονικά και στη χώρα μας, με τιμή εκκίνηση τις 29.900 ευρώ σε συνδυασμό με το εισαγωγικό επίπεδο εξοπλισμού Active.

Το ηλεκτρικό 208 έχει να επιδείξει απόδοση 136 ίππων και μια αυτονομία που κατά τις πιο αυστηρές προδιαγραφές του WLTP φτάνει τα 349 χιλιόμετρα. Τιμή που είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για το μέγεθος και το χαρακτήρα του γαλλικού μοντέλου.

Η αυτονομία αυτή εξασφαλίζεται από μια αρκετά μεγάλη μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 50 kW και η παρουσία της είναι φυσικά και αυτή που ανεβάζει τη τιμή του ηλεκτρικού e-208 στα επίπεδα που προαναφέραμε. Τα οποία είναι μεν αναμενόμενα για ένα σύγχρονο EV (Electrric Vehicle) αλλά από την άλλη δεν παύουν να κυμαίνονται ψηλά για ένα αυτοκίνητο μήκους 4,0 και κάτι μέτρων.

Για αυτό οι Γάλλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρουσιάσουν κάποια στιγμή και πιο προσιτή οικογενειακή έκδοση. Η οποία θα έχει μικρότερη άρα και φθηνότερη μπαταρία, πιο περιορισμένη αυτονομία η οποία όμως δεν θα ενοχλεί ιδιαίτερα όσους θα κινούνται κατά κύρια λόγο ενδοαστικά, ενώ μπορεί να έχει και έναν λιγότερο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα.

Το πόσο πιο φτηνή θα είναι, αν οι Γάλλοι αποφασίσουν να την παρουσιάσουν, είναι άγνωστο προς τον παρόν και εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από τη μπαταρία που θα επιλέξουν για να την εξοπλίσουν. Εκ πρώτης όψης μια με ενεργειακή χωρητικότητα από 30 έως και 35 kWh δείχνει ως η πιο λογική επιλογή. Από όλες τις απόψεις…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία: Νεκρή στην προσπάθειά της να γιορτάσει τη λήξη της καραντίνας