ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με αυτό το σχολικό κανένας μαθητής δεν θα χάσει ούτε ώρα μαθήματος

Με αυτό το σχολικό κανένας μαθητής δεν θα χάσει ούτε ώρα μαθήματος

Το Torsus Praetorian βραβεύτηκε για το σχεδιασμό του αλλά το σημαντικό είναι πως μπορεί να πάει σχεδόν παντού.

Του Γιάννη Σκουφή

H Torsus είναι μια τσέχικη εταιρία που εξειδικεύεται στα οχήματα βαρέως τύπου οχήματα και μεταξύ αυτών που κατασκευάζει είναι και το λεωφορείο, σχολικό στην έκδοση των φωτογραφιών μας, Praetorian. Που βασίζεται σε ένα heavy-duty προδιαγραφών πλαίσιο της MAN και κινείται από έναν εξακύλινδρο πετρελαιοκινητήρα με 237 ίππους και 924 Nm.

Από κει και πέρα η ανάρτηση με τα φύλλα σούστας είναι ενισχυμένη προκειμένου να αντέχει στο επιπλέον βάρος αλλά και στην ταλαιπωρία, ενώ η απόσταση των 38,9 εκατοστών από το έδαφος σε συνδυασμό με την τετρακίνηση, τα μπλοκέ διαφορικά και τα ειδικά λάστιχα εξασφαλίζει ότι θα φτάσει σχεδόν παντού.

Για να μεταφέρει μέχρι και 35 μαθητές από τα σπίτια τους στο σχολείο και αντίθετα, προκειμένου να καμία περίπτωση να μη χάσουν μάθημα επειδή είναι δύσκολη η μετακίνησή τους. Μάλιστα οι θέσεις -το Praetorion πέρα από σχολικό μπορεί να είναι και κανονικό λεωφορείο, π.χ. για μεταφορά προσωπικού - έχουν όλες τις ανέσεις και ενσωματωμένη οθόνη.

Στην ουσία το Praetorian με τον αντισυμβατικό χαρακτήρα είναι στην ουσία το πρώτο off road λεωφορείο και αυτός είναι ένα από τους λόγους που απέσπασε ένα βραβείο σχεδιασμού στο θεσμό «Red Dot Design Award».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: «Σφίγγει» ο κλοιός γύρω από την δράστιδα – Οι νέες αποκαλύψεις «φωτιά»