ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Bugatti φτιάχνει ακόμη και σαμπάνιες

H Bugatti φτιάχνει ακόμη και σαμπάνιες

Η Γαλλία είναι γνωστή για πολλά πράγματα. Από τη μόδα και τα τυριά της, μέχρι την σαμπάνια και τα αυτοκίνητα της!

Του Γιάννη Σκουφή

Η Bugatti, που ναι μεν ανήκει στον γερμανικό όμιλο της Volkswagen αλλά είναι γαλλική, συνεργάστηκε με την Champagne Carbon για να δημιουργήσει μία μοναδική σαμπάνια που ονομάζεται La Bouteille Noire και είναι εμπνευσμένη από την τετράτροχη La Voiture Noire. Και επειδή η τελευταία είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ανθρακονήματα, έτσι και το μπουκάλι της σαμπάνιας αποτελείται από το ίδιο υλικό.

Για την κατασκευή του απαιτήθηκαν συνολικά 150 ώρες εργασίας και 37 διαφορετικές φάσεις κατεργασίας. Η χωρητικότητα του φτάνει τα 15 λίτρα, πλησιάζει δηλαδή επικίνδυνα το μέγεθος μιας… νταμιτζάνας! Μάλιστα, εξαιτίας του μεγέθους του, οι τεχνικοί της εταιρείας που το κατασκεύασε του χάρισαν το παρατσούκλι Ναβουχοδονόσωρ.

Το ίδιο εντυπωσιακή φαίνεται και η θήκη στην οποία τοποθετείται αυτό το τεράστιο μπουκάλι, με τη σχεδίασή της να παραπέμπει σε έπιπλο. Και μαντέψτε. Το υλικό από το οποίο έχει κατασκευαστεί αυτό το δίφυλλο κουτί, που ανοίγει αυτόματα με το πάτημα ενός διακόπτη, είναι επίσης το ανθρακόνημα.

Όσο για το εσωτερικό είναι ντυμένο με δέρμα υψηλής ποιότητας και με τα κατάλληλα υλικά ώστε τόσο η μποτίλια όσο και το περιεχόμενο της να διατηρούνται σε ιδανικές συνθήκες. Για τις οποίες φροντίζουν τα 14 ανεμιστηράκια που υπάρχουν για να έχουν δροσερή την σαμπάνια ανά πάσα στιγμή.

Μερικές από τις λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν είναι η βάση της μποτίλιας που είναι κόκκινη και φωτίζεται ώστε μαζί με την σχετική επιγραφή να παραπέμπει στα φώτα και στο πίσω μέρος της La Voiture Noire. Η οποία είναι ένα από τα ακριβότερα αυτοκίνητα του κόσμου και κινείται από τον γνωστό W16 των 8.000 κυβικών της Bugatti, που χάρη στα τέσσερα turbo του αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Ικαρία

Αρπαγή 30χρονης: Το γκρι αυτοκίνητο και τα αλβανικά – Η κατάθεση του θύματος

Σέρρες: «Οι άνθρωποι που με γνωρίζουν, με αποδέχονται» απαντά ο ιερέας με τις ημίγυμνες φωτογραφίες