ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Mercedes ανήκε στον Michael Schumacher

Αυτή η Mercedes ανήκε στον Michael Schumacher

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο είναι ένα από όσα χρησιμοποιούσε ο Γερμανός για να μεταφέρει την οικογένεια του.

Του Γιάννη Σκουφή

Όπως γνωρίζετε στέισον με τα σήματα της Mercedes κυκλοφορούν πολλά. Ειδικά στους δρόμους της βόρειας Ευρώπης. Μπορεί όχι και τόσα πολλά όταν πρόκειται για μια C63 AMG, ενώ το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει μια πρόσθετη αξία καθώς έχει περάσει από τα χέρια του Michael Schumacher.

Ο Schumacher το οδηγούσε συχνά όταν βρισκόταν μακριά από την πίστα και ειδικότερα όταν ταξίδευε οικογενειακώς. Το κράτησε για λίγους μήνες στην κατοχή του, συγκεκριμένα για το πρώτο εξάμηνο του 2010. Κάτι που είναι λογικό μιας και οι πιλότοι της Φόρμουλα 1 αλλάζουν τακτικά αυτοκίνητα, είτε επειδή τα βαριούνται, είτε λόγω κάποιας χορηγίας.

Στην εν λόγω περίπτωση αυτή η Mercedes C63 AMG Estate (με τον V8 των 6.200 κυβικών και των 487 ίππων) είχε παραχωρηθεί στον ανεπανάληπτο Γερμανό από την Mercedes GP Petronas όταν είχε υπογράψει με τη νέα του ομάδα. Είχε ταξινομηθεί στην Ελβετία και όπως μπορείτε να δείτε όλα είναι μαύρα. Από το αμάξωμα μέχρι και το δερμάτινο σαλόνι.

Μετά τον Schumacher το αυτοκίνητο αγοράστηκε από έναν Ελβετό, ο οποίος το 2015 το πούλησε σε ένα Γερμανό μηχανικό. Τώρα, η στέισον Mercedes πωλείται και όπως αναφέρεται στην αγγελία είναι φουλ εξτρά αφού ο Schumacher είχε πληρώσει ο ίδιος περίπου 20.000 ευρώ επιπλέον για περισσότερο εξοπλισμό.

Η πανίσχυρη Mercedes έχει διανύσει 151.894 χιλιόμετρα και το σίγουρο είναι πως οι πρώην ιδιοκτήτες του το απολάμβαναν με την καρδιά τους. Έχει περάσει από ποιοτικό έλεγχο της TUV και βρίσκεται σε άψογη κατάσταση για να πουληθεί στο Παρίσι, στη δημοπρασία της Bonhams με τιμή που εκτιμάται πως θα κυμανθεί από 50.000 έως 100.000 ευρώ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.