ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Alfa Romeo περνά στην αντεπίθεση

Η Alfa Romeo περνά στην αντεπίθεση

Η ιταλική εταιρία ετοιμάζεται για το πέρασμά της στη νέα εποχή ετοιμάζοντας νέας γενιάς SUV.

Του Γιάννη Σκουφή

Κακά τα ψέματα αλλά κάθε αλφίστι έχει κάθε λόγο να γκρινιάζει για την αγαπημένη του μάρκα. Ωστόσο, στα επόμενα χρόνια η Alfa Romeo θα έχει να επιδείξει πολλά περισσότερα από την Stelvio και την Giulia με στόχο να φτάσει τις 100.000 πωλήσεις ετησίως, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Jean-Philippe Imparato.

Ο CEO της μάρκας έκανε και άλλες αποκαλύψεις ενόψει του λανσαρίσματος της Tonale αυτό το καλοκαίρι. Έτσι λοιπόν σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα η Alfa Romeo θα λανσάρει ένα μικρότερο SUV που θα είναι το βασικό της μοντέλο και που πιθανότατα θα ονομάζεται Brennero.

Μέχρι το 2027 θα έχει παρουσιαστεί ένα νέο SUV που θα είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας και θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό έχοντας ως στόχο τη BMW X5.

Μάλιστα, οι πιο πρόσφατες πληροφορίες μας λένε πως η κορυφαία και μεγαλύτερη Alfa θα ονομάζεται Castello, της οποίας η ονομασία προέρχεται από το Κάστρο των Σφόρτσα (Castello Sfortzeso) που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνου.

Και κάπως έτσι η Alfa Romeo θα είναι μία εταιρία με τέσσερα SUV. Για αυτό το λόγο ο Imparato δεν παρέλειψε να αναφέρει πως η μάρκα του δεν θα γίνει όπως η Jeep που έχει μόνο SUV. O ίδιος είπε πως η Giulia θα συνεχίσει στη νέα της γενιά, η οποία όμως θα είναι και αυτή αποκλειστικά ηλεκτρική.

Όπως διαφαίνεται οι καιροί αλλάζουν και ακόμη και οι αλφίστι θα πρέπει να αρχίσουν να μπαίνουν από τώρα στην πρίζα…