ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ο Πρίγκιπας Χάρι, το Audi και το Fox News

Ακόμη και ένα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά κανάλια μπορούν να ξεγελαστούν. Δείτε πως την πάτησε το Fox News.

Του Γιάννη Σκουφή

To τελευταίο διάστημα έχουμε παρατηρήσει να κυκλοφορούν πολλά δημοσιεύματα κατακρίνοντας το δήθεν ενδιαφέρον διασημοτήτων για το περιβάλλον την ώρα που για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν ιδιωτικά τζετ ή ενεργοβόρα SUV.

Ένα από τα πιο πρόσφατα γεγονότα ήταν με τον Steven Spielberg, ο οποίος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή και πως όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι. Πάντως, ο ίδιος ως δισεκατομμυριούχος χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ένα ιδιωτικό τζετ που στο δίμηνο καταναλώνει περίπου 116 χιλιάδες ευρώ σε καύσιμο εκλύοντας δεκάδες τόνους καυσαερίων στην ατμόσφαιρα.

Το Fox News έχει ενισχύσει την εικόνα του τελευταία αποκτώντας τη φήμη ότι «κυνηγά» πολιτικούς, παγκόσμιους ηγέτες και διασημότητες για θέματα που σχετίζονται με την πράσινη ενέργεια, την υπερθέρμανση του πλανήτη, την κλιματική αλλαγή κ.α.

Σε αυτό το πλαίσιο πήγε να βγάλει λαβράκι κατακρίνοντας μία άλλη τελείως διαφορετική διασημότητα. Τον Πρίγκιπα Χάρι που πολύ συχνά μιλά και αυτός για την κλιματική αλλαγή και την ευαισθητοποίηση που πρέπει να έχουμε όλοι μας σε κοινωνικό επίπεδο.

Έτσι, ένας δαιμόνιος ρεπόρτερ του τηλεοπτικού καναλιού αποθανάτισε τον Πρίγκιπα Χάρι να κινείται με ένα μεγάλο SUV και με καυστικό τρόπο τον κατηγόρησε για υποκρισία μιας και χρησιμοποιεί ένα μεγάλο, ρυπογόνο Audi.

Το έξυπνο πουλί όμως από την μύτη πιάνεται και όπως φαίνεται ο ρεπόρτερ πρέπει να είναι άσχετος με τα αυτοκίνητα επειδή πολύ απλά το Audi ήταν το ηλεκτρικό e-tron. Το κανάλι απολογήθηκε για το λάθος του αλλά δεν ξέχασε να αναφέρει πως ακόμη και έτσι υπάρχουν συνεργάτες του Χάρι που χρησιμοποιούν συμβατικά αυτοκίνητα.