ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Toyota έχει ήδη τον αντίπαλο του Tesla Model 3

Η Toyota έχει ήδη τον αντίπαλο του Tesla Model 3

Η ηλεκτρική επίθεση της ιαπωνικής εταιρία μπορεί να έχει ξεκινήσει από το bZ4x αλλά το μοντέλο που θα μπορούσε να αποτελέσει τον αντίπαλο του Model 3 είναι το bZ3.

Του Γιάννη Σκουφή

Κατά καιρούς οι ιθύνοντες της Toyota έχουν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις πιέσεις που υπάρχουν για την διείσδυση τους στην αγορά.

Παρά ταύτα μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου προφανώς και δεν μπορεί να απέχει από την ηλεκτροκίνηση και ήδη έχει λανσάρει το bZ4x. Το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που είναι -τι άλλο;- SUV.

Πρόσφατα, στην Κίνα η Toyota παρουσίασε το δεύτερο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το bZ3. Πρόκειται για ένα τετράθυρο μοντέλο μήκους 4,725 μέτρων (οι διαστάσεις του το τοποθετούν απέναντι στο Tesla Model 3) με εξαιρετικό αεροδυναμικά χαμηλό συντελεστή στο 0,218.

Από πλευράς σχεδιασμού, το μπροστινό μέρος ακολουθεί την λογική του bZ4x και τραβά την προσοχή χάρη στους ιδιαίτερους 3D προβολείς και την LED ρίγα ως άμεσο στοιχείο που «ηλεκτρίζει».

Ο διάκοσμος έχει μία έντονα high-tech αύρα, η οποία υπερθεματίζεται τόσο από την μακρόστενη οθόνη αφής που μας παραπέμπει στο πρότυπο της Tesla, όσο και από την κεντρική κονσόλα με το πολύ-λειτουργικό χειριστήριο.

Όσον αφορά στο σύστημα πρόωσης προς το παρόν η Toyota δεν έχει ανακοινώσει τα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά. Ωστόσο, οι πρώτες μας πληροφορίες αναφέρουν για δύο εκδόσεις με ισχύ ηλεκτροκινητήρα στους 181 και 243 ίππους, αντίστοιχα.

Σχετικά με την μπαταρία, στην κορυφαία έκδοση αυτή θα προσφέρει πάνω από 500 χιλιόμετρα. Για να δούμε αν το bZ3 θα βγάλει διαβατήριο και εκτός της αγοράς της Κίνας.