ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Toyota Land Cruiser δεν το βάζει κάτω!

To Toyota Land Cruiser δεν το βάζει κάτω!

Πέρα από το σύγχρονο μοντέλο υπάρχει και το 70άρι το οποίο κατασκευάζεται ίδιο και απαράλλαχτο εδώ και 40 ολόκληρα χρόνια!

Του Γιάννη Σκουφή

Στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου υπάρχουν αρκετά μοντέλα που συνεχίζουν να παράγονται για πολλά χρόνια. Από τη Lancia Ypsilon μέχρι και το Nissan GT-R που κατασκευάζονται από το 2011 και το 2007, αντίστοιχα.

Υπάρχουν όμως και άλλα μοντέλα που παράγονται έτσι όπως ήταν για πολλές δεκαετίες. Το μακροβιότερο από όλα ήταν το Beetle που η Volkswagen το κράτησε στην ζωή για 65 ολόκληρα χρόνια (από το 1938 έως το 2003).

Από κοντά ακολουθεί και το Land Cruiser 70 το οποίο η Toyota το λάνσαρε το 1984 και έκτοτε αποτελεί ένα πραγματικό εργαλείο σε πολλά μέρη του κόσμου, όπως στην Αυστραλία και την Αφρική. Μάλιστα, του χρόνου το αειθαλές Toyota θα αποκτήσει μία επετειακή έκδοση, την 40th Anniversary.

Στην Toyota είναι τόσο ευχαριστημένοι από την ζήτηση που έχει το 70άρι Land Cruiser (τόσο ως SUV, όσο και ως pickup) που σε καμία περίπτωση δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο της κατάργησής του.

Τουναντίον, ακούγονται φήμες για νέο τετρακύλινδρο υβριδικό κινητήρα που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον μεγάλο V8 turbo diesel των 4.500 κυβικών. Κάτι που θα επέτρεπε στο Land Cruiser 70 να συνεχίσει να παράγεται για πολλά χρόνια ακόμη…