ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή είναι μία από τις πιο ξεχωριστές Mercedes G-Class που έχουμε δει ποτέ

Αυτή είναι μία από τις πιο ξεχωριστές Mercedes G-Class που έχουμε δει ποτέ

Κατά καιρούς έχουμε δει διάφορες του διάσημου 4x4 της Mercedes. Αυτή τη φορά όμως η Mansory το τερματίζει!

Του Γιάννη Σκουφή

Η Mansory είναι ένας γερμανικός οίκος που εξειδικεύεται στο να αναβαθμίζει κυρίως γερμανικά υπερπολυτελή και πανάκριβα μοντέλα. Προφανώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνει μία σπέσιαλ έκδοση για τη Mercedes G-Class, αλλά όπως μπορούμε να δούμε το τελικό αποτέλεσμα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Καταρχήν, είναι αυτό το πράσινο που μοιάζει σα να φωσφορίζει και το προσεγμένο σε κάθε του λεπτομέρεια αμάξωμα με τις δύο πόρτες να ανοίγουν ανάποδα. Το οποίο (αμάξωμα) σου δίνει την εντύπωση πως δεν έχει μείνει τίποτα το ίδιο σε σχέση με τις στάνταρ εκδόσεις, καθώς η μάσκα, το καπό, οι 24άρες ζάντες και πολλά άλλα σημεία έχουν διαφοροποιηθεί στα πρότυπα της Gronos.

Έτσι έχουν βαφτίσει την βαρέως «πειραγμένη» G 63 AMG οι Γερμανοί που σκοπεύουν να την κατασκευάσουν 8 μόλις φορές. Για τη τιμή μην μας ρωτήσετε αφού λογικά μπορεί και να είναι διπλάσια από όσο κοστίζει το εργοστασιακό μοντέλο και να κυμαίνεται περίπου στο μισό εκατομμύριο.

Προφανώς, η Gronos δεν απευθύνεται σε οποιονδήποτε και διαθέτει όλα τα λούσα στον ανοιχτόχρωμο διάκοσμό της με τις καφέ λεπτομέρειες και τις χρυσαφί επενδύσεις στους αεραγωγούς και σε διάφορα άλλα σημεία.

Κερασάκι στην τούρτα είναι ο αναβαθμισμένος V8 των 4.000 κυβικών που φτάνει τους 913 ίππους και τα 1.200 Nm. Και καταφέρνει μέσα σε μόλις 3,3 δεύτερα να ωθεί την Gronos από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική της περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.