ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τι είναι αυτό που λείπει από τα ηλεκτρικά σπορ μοντέλα;

Τι είναι αυτό που λείπει από τα ηλεκτρικά σπορ μοντέλα;

Τα σπορ EVs μπορεί να έχουν καταιγιστικές επιδόσεις αλλά τους λείπουν κάποια βασικά συστατικά από το συνολικό πακέτο της οδηγικής απόλαυσης.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από αυτά είναι ο ήχος που μπορεί να διορθωθεί με διάφορα μέσα τεχνητής αναπαραγωγής. Ένα άλλο έχει σχέση με το στήσιμο του πλαισίου και το προοδευτικό setup που για την ώρα προσφέρει μόνο ένα συμβατικό σπορ μοντέλο.

Ωστόσο, ήδη οι ειδικοί και οι μηχανικοί στα τμήματα Έρευνας και Εξέλιξης (R&D) των εταιρειών αναζητούν τρόπους και λύσεις για να βελτιώσουν ότι λείπει από ένα ηλεκτρικό σπορ μοντέλο ώστε να προσφέρει το fun to drive ενός αντίστοιχου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Ειδικότερα στην Ford επιθυμούν διακαώς να κάνουν τα ηλεκτρικά σπορ μοντέλα που ετοιμάζουν πολύ πιο ενδιαφέροντα ώστε να προσφέρουν ακόμη και μία πιο προχωρημένη λειτουργία για burnout.

Μάλιστα, στο αμερικανικό γραφείο ευρεσιτεχνιών έχει κατατεθεί μία σχετική πατέντα που επιτρέπει σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να εκκινήσει μπλοκάροντας ελαφρώς τους εμπρός τροχούς και δίχως κανένα ηλεκτρονικό έλεγχο στους πίσω, να μεταφερθεί όλη η ροπή για ένα υπέροχο burnout.