ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτός ο σταθμός φόρτισης της Tesla μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Αυτός ο σταθμός φόρτισης της Tesla μπορεί να γίνει πραγματικότητα

Το δίκτυο Supercharger της Tesla είναι ότι πιο ισχυρό υπάρχει για την (πολύ) γρήγορη φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Του Γιάννη Σκουφή

Στο μαγικό κόσμο του μοντελισμού και των μικροκατασκευών μπορούν να αντιγραφούν τα πάντα. Και αν στον ελεύθερο σας χρόνο έχετε ασχοληθεί με την συναρμολόγηση μοντέλων υπό κλίμακα, τότε η ιδέα να έχετε ένα σταθμό Supercharger στο σπίτι ή στο γραφείο σας ενδεχομένως να σας ενθουσιάσει.

Προς το παρόν το όλο κιτ της Lego υπάρχει σε ψηφιακές μακέτες. Μένει να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των ενδιαφερόμενων προκειμένου να μπορεί να καλυφθεί το κόστος. Και αυτό γιατί θα απαιτηθούν χιλιάδες εργατοώρες προκειμένου να σχεδιαστεί κάθε κομμάτι του κιτ.

Το οποίο περιλαμβάνει τρεις ταχυφορτιστές (superchargers), τέσσερα μοντέλα της Tesla, συμπεριλαμβανομένου του πολύ-αναμενόμενου Cybertruck και δύο ανθρωπάκια. Όλα αυτά υποτίθεται πως βρίσκονται έξω από ένα επίσημο σημείο πώλησης και συντήρησης Tesla.

Αυτό που αξίζει να τονιστεί είναι πως στο πλαίσιο του Lego Idea μπορεί ο καθένας να καταθέσει την δική του πρόταση σε μία ειδική πλατφόρμα. Αν αυτή η ιδέα ξεπεράσει τις 10.000 ψήφους, τότε εξετάζεται από την Lego η πιθανότητα να προχωρήσει προς την κατασκευή και διάθεση και ο εμπνευστής της να παίρνει ένα ικανοποιητικό ποσό.

Πάντως, η Lego δεν έχει μέχρι τώρα καμία επίσημη συνεργασία με την Tesla και παρόλο που παλιότερα η ιδέα ενός κιτ του Cybertruck είχε μαζέψει τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων για την κατασκευή του, αυτή δεν υλοποιήθηκε ποτέ.