ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Audi ετοιμάζει ένα μικρό ηλεκτρικό

Η Audi ετοιμάζει ένα μικρό ηλεκτρικό

Τα καλά νέα είναι πως η γερμανική εταιρεία ετοιμάζει ένα entry level ηλεκτρικό. Τα κακά είναι πως αυτό θα πάρει τη θέση του A3.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Audi θα είναι η πρώτη εταιρία του ομίλου Volkswagen που σε μερικά χρόνια θα παρουσιάζει μόνο νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα αυτό θα γίνει από το 2027 και μετά, ενώ θα πωλούνται μαζί με τα συμβατικά με κινητήρες καύσης. Τα τελευταία όταν θα ολοκληρώσουν τον κύκλο τους θα αντικατασταθούν -από τι άλλο;- από ηλεκτρικά.

Ένα από αυτά τα συμβατικά μοντέλα θα είναι και το A3, οπότε αν σας αρέσει λάβετε υπόψη πως έχετε μπροστά σας περίπου 2 με 3 χρόνια για να το αποκτήσετε με κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου.

Ο διάδοχός του θα είναι ένα ηλεκτρικό που θα τοποθετείται κάτω από το Q4 e-tron και θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο και το σύστημα πρόωσης του VW ID. 2all. Το νέο βασικό ηλεκτρικό Audi λοιπόν θα βασίζεται πιθανότατα στο καινούργιο πλαίσιο SSP που θα αποτελεί μία εξέλιξη του MEB και θα υποστηρίζει ταχυφόρτιση DC έως 270 kW.

Λογικά, οι μπαταρίες θα είναι οι νέας γενιάς «Unified Cell» ώστε με μία φόρτιση να προσφέρουν πάνω από 500 χιλιόμετρα αυτονομίας σε πραγματικές συνθήκες. Τέλος, όσον αφορά στον σχεδιασμό και τις διαστάσεις του αμαξώματος θα προσφέρεται τόσο ως ένα υπερυψωμένο hatchback όσο και ως σεντάν με στόχο τόσο το υπάρχον Model 3 όσο και το επερχόμενο Model 2 της Tesla.