ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα e-bike που χωρά την οικογένεια

Ένα e-bike που χωρά την οικογένεια

Η Peugeot ανακοίνωσε μια νέα σειρά ηλεκτρικών ποδηλάτων στην οποία περιλαμβάνεται μία έκδοση που χωρά έως τρία παιδιά ή φορτία.

Του Γιάννη Σκουφή

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Ευρώπη έφθασαν σχεδόν τα 5,5 εκατομμύρια πέρυσι, καταγράφοντας νέο ρεκόρ. Αυτό σημαίνει ότι ένα στα τέσσερα ποδήλατα που πωλήθηκαν στην Γηραιά Ήπειρο ήταν ηλεκτρικό.

Η Peugeot, ευρέως γνωστή και στον κλάδο των ποδηλάτων, παρουσίασε την επόμενη γενιά των e-bikes της που θα κυκλοφορήσουν στην αγορά στις αρχές του 2024.

Πρόκειται για τρία διαφορετικά ποδήλατα, ένα μοντέρνο για την πόλη, ένα οικογενειακό «Longtail» και ένα με χώρο φόρτωσης «Bi-Carrier» με θέσεις για τρία παιδιά.

Συγκεκριμένα, το «Digital e-Bike» σχεδιάστηκε για την κίνηση στην πόλη και είναι το πιο κομψό από τα τρία, χάρη στο σκελετό σχήματος «V» και τα minimal σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά.

Το «Digital e-Longtail» ξεχωρίζει από το επιμηκυμένο πίσω μέρος που διαθέτει 2 καθίσματα για παιδιά με στηρίγματα για τα πόδια και ένα μεταλλικό πλαίσιο.

Τέλος, το «Digital e-Front Load» είναι ένα μακρύ ποδήλατο για οικογενειακή χρήση, όπου μπροστά έχει μία «μπανιέρα» που μπορεί να μεταφέρει έως και 3 παιδιά.

Τα παραπάνω eBikes παρουσιάστηκαν ως πρωτότυπα χωρίς να έχουν ανακοινωθεί οι λεπτομερείς προδιαγραφές. Μέχρι να μάθουμε περισσότερα το σίγουρο είναι πως θα υπάρχει πλήρης συνδεσιμότητα μέσω ειδικού app για smartphone, προγράμματα για την ηλεκτρική υποβοήθηση, αντικλεπτικό σύστημα και συναγερμός, δυνατότητα γεωεντοπισμού, πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο κ.λπ.

Τα τρέχοντα ποδήλατα της Peugeot Cycles σχεδιάζονται, κατασκευάζονται από την Cycleurope Industries, που είναι η αποκλειστική αντιπροσωπεία της γαλλικής εταιρείας. Ωστόσο, τα επερχόμενα eBikes θα σχεδιαστούν, θα κατασκευαστούν και θα πωλούνται από την start-up εταιρεία Beweel.