ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σοκάρουν τα crash-test με νταλίκα

Σοκάρουν τα crash-test με νταλίκα

Ένα από τα πιο σοκαριστικά που μπορείς να δεις στο διαδίκτυο είναι τα αυτοκίνητα να συγκρούονται μεταξύ τους ή πάνω σε τοίχους.

Του Γιάννη Σκουφή

Εδώ έχουμε να κάνουμε με κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι έχουμε δει στις επίσημες δοκιμές του Euro NCAP. Του οργανισμού που αξιολογεί την παθητική ασφάλεια, αλλά και την απόδοση των συστημάτων υποβοήθησης, που διαθέτει κάθε σύγχρονο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, στο βίντεο που ακολουθεί και ανέβηκε στο TikTok θα δείτε κάτι εντελώς διαφορετικό. Ναι μεν πρωταγωνιστεί ένα σύγχρονο μοντέλο, αλλά ένας τράκτορας έρχεται με φόρα να το χτυπήσει από πίσω και να το συνθλίψει πάνω σε ένα τοίχο.

Φυσικά οι πιθανότητες να γίνει κάτι τέτοιο στον πραγματικό κόσμο είναι ελάχιστες. Όπως απίθανο είναι να πήρε μία εταιρεία τα αυτοκίνητα που βλέπετε και να τα κατέστρεψε με το τρόπο που βλέπετε.

Αν δεν το έχετε παρατηρήσει έως τώρα, ο λόγος είναι πολύ απλός. Το βίντεο δεν είναι αληθινό αλλά ψεύτικο που αναπαριστά μια προσομοίωση και που σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Έτσι, όσοι έχουν ένα Ford Bronco ή ένα Hyundai Tucsan (μέχρι και λάθος το έχουν γράψει!) δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Και το ηθικό δίδαγμα που προκύπτει είναι ένα: μην πιστεύετε όλα όσα βλέπετε στο διαδίκτυο!