ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Huawei αλλάζει τα πάντα στα τιμόνια

H Huawei αλλάζει τα πάντα στα τιμόνια

Καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία εξηλεκτρίζεται και μετασχηματίζεται, τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Huawei κάνουν σημαντικά βήματα προκειμένου να εδραιωθούν.

Του Γιάννη Σκουφή

Σε αντίθεση με ορισμένους από τους ανταγωνιστές της, η Huawei εισέρχεται στην αυτοκινητοβιομηχανία μέσω πρωτοποριακών λύσεων λογισμικού και τεχνολογιών αλλάζοντας τα δεδομένα.

Την ώρα που η Apple προετοιμάζεται να γίνει κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η Xiaomi το έχει ήδη κάνει και που η Google εξελίσσει διαρκώς το Android Automotive, η Huawei ακολουθεί μια μοναδική προσέγγιση.

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός έχει συνεργαστεί με κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, παρέχοντάς τους πρωτοποριακές λύσεις λογισμικού μέσω του HarmonyOS με προηγμένα χαρακτηριστικά πολυμέσων.

Ενώ υπάρχουν εικασίες σχετικά με την πιθανή είσοδο της Huawei στην παραγωγή αυτοκινήτων, για την ώρα δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις πέρα από την πρόσφατη συνεργασία της με την Chery.

Εν τω μεταξύ, η Huawei προωθεί την καινοτομία στον κλάδο, κατοχυρώνοντας με πατέντες νέες τεχνολογίες. Μια τέτοια είναι μια έξυπνη ιδέα τιμονιού που ενσωματώνει χειρονομίες, φέρνοντας επανάσταση στην αλληλεπίδραση του οδηγού με τα χειριστήρια.

Η πατέντα περιγράφει ένα τιμόνι που έχει ειδικές ζώνες, καθεμία από τις οποίες είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία που αναγνωρίζει και ερμηνεύει τις χειρονομίες του χεριού. Αυτό το πρωτοποριακό σύστημα επιτρέπει στους οδηγούς να εκτελούν τις εντολές με μία κίνηση, όπως τη ρύθμιση της έντασης της μουσικής με απλά πατήματα ή την αλλαγή τραγουδιών μέσω διπλών πατημάτων.

Η συγκεκριμένη τεχνολογία όχι μόνο απλοποιεί την οδηγική εμπειρία, αλλά προσφέρει πιο κομψά σχέδια τιμονιών, εξαλείφοντας ενδεχομένως την ανάγκη για πολυάριθμους φυσικούς διακόπτες. Επίσης θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκταθεί πέρα από τα χειριστήρια ψυχαγωγίας και να συμπεριλάβει διάφορες λειτουργίες που έχουν σχέση με την οδήγηση.

Η Huawei πάντως έχει αντικαταστήσει τις υπηρεσίες της Google με τη σουίτα Petal και το Android με το HarmonyOS. Και μέσα από συνεργασίες, καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας και πρωτοποριακές ιδέες όπως το τιμόνι με έλεγχο χειρονομιών που προαναφέραμε, η Huawei εδραιώνει τη θέση της ως τεχνολογικός πρωτοπόρος, έτοιμη να μεταμορφώσει τον τρόπο που οδηγούμε. Ενδιαφέρον.