ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα VW ID.Buzz όπως τον παλιό καλό καιρό

Ένα VW ID.Buzz όπως τον παλιό καλό καιρό

Η Volkswagen παρουσιάζει το πακέτο Mini Camper αναζωπυρώνοντας μνήμες από τις παλιές καλές εποχές που η «κλούβα» αποτελούσε το αγαπημένο όχημα εξόρμησης.

Του Γιάννη Σκουφή

Στη Γερμανία τα κάμπερ παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλή αφού με μία μικρή μετατροπή ένα πολυμορφικό ή ένα βαν αυτοκίνητο να μετατραπεί σε ένα αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που να είναι ιδανικό για ολιγοήμερες διακοπές.

Κλασικό παράδειγμα για τα παραπάνω η διάσημη «κλούβα» της VW, η φήμη της οποίας παραμένει ιδιαίτερα ισχυρή. Ειδικά στις ΗΠΑ όπου την εποχή του Woodstock το θρυλικό Volkswagen είχε πολλαπλές… χρήσεις.

Το ηλεκτρικό MPV/Van που αποτελεί το διάδοχό του παρουσιάστηκε στην αμερικανική του εκδοχή μόλις τον Ιούνιο και για αυτό οι ιθύνοντες της γερμανικής εταιρίας αξεσουάρ Ququq αποφάσισαν να παρουσιάσουν πριν από μερικές μέρες το πακέτο κάμπερ τους στην έκθεση Electrify Expo στο Long Island της Νέας Υόρκης.

To συγκεκριμένο κιτ ονομάζεται Ququq Bus Box 4 και είναι μία ενιαία μονάδα που προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και πάνω από τα αναδιπλωμένα καθίσματα.

Συνολικά, ζυγίζει 136 κιλά και περιλαμβάνει ένα πτυσσόμενο στρώμα, καλύμματα κρεβατιού, δύο σόμπες αερίου, δύο δοχεία νερού 10 λίτρων, μπολ από ανοξείδωτο ατσάλι και πολλά άλλα είδη κάμπινγκ. Φουρνάκι μπορεί να μην υπάρχει, ωστόσο προσφέρεται η δυνατότητα σύνδεσης ενός 12βολτου ψυγείου 15 ή 20 λίτρων.

Στις ΗΠΑ το κιτ αναμένεται να κοστίζει περίπου 4.500 δολάρια και ο εκεί επίσημος αντιπρόσωπος της Ququq είναι σίγουρος πως η ζήτηση θα είναι ανάλογα υψηλή όπως και στη Γερμανία. Και γιατί όχι, αφού το ID. Buzz με το κάμπερ πακέτο συνδυάζει ιδανικά το lifestyle και το οικολογικό τρόπο ζωής.