ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η διάθεση του πεντάθυρου Suzuki Jimny ξεκίνησε

Η διάθεση του πεντάθυρου Suzuki Jimny ξεκίνησε

Το πεντάθυρο Jimny με τα υψηλότερα επίπεδα πρακτικότητας ξεκίνησε να πωλείται και εκτός της Ινδίας, της πρώτης αγοράς που λανσαρίστηκε.

Του Γιάννη Σκουφή

Λόγω των αυστηρότερων εκπομπών ρύπων το Jimny μπορεί να μην πωλείται ποια στην Ευρωπαϊκή Ένωση -πωλείται μόνο η επαγγελματική του έκδοση όπου οι προδιαγραφές είναι πιο χαλαρές- αλλά στον υπόλοιπο κόσμο συνεχίζει ακάθεκτο.

Μάλιστα, στην Ινδία είναι διαθέσιμο εδώ και αρκετούς μήνες και με πεντάθυρο αμάξωμα σημειώνοντας υψηλά νούμερα πωλήσεων. Τα οποία είναι τόσο σημαντικά που ώθησαν τους ιθύνοντες της Suzuki να το εξάγουν και στην Ιαπωνία.

Το Jimny με τις πέντε πόρτες, που παράγεται αποκλειστικά στο εργοστάσιο Gurugram στην Ινδία, είναι πιο μεγάλο από το τρίθυρο κατά 34 εκατοστά με αποτέλεσμα το μήκος να του φτάνει τα 3,985 μέτρα. Αυτή η αύξηση οφείλεται κυρίως στο μεγαλύτερο μεταξόνιο που ταυτόχρονα εξασφαλίζει και ένα πιο άνετο εσωτερικό.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη κάτω από το καπό και παρά το επιπλέον βάρος, παραμένει ο κινητήρας βενζίνης των 1.500 κυβικών που εξακολουθεί να αποδίδει 105 ίππους και 134 Nm.

Προφανώς και το πεντάθυρο Jimny θα παραμείνει εκτός Ευρώπης, αλλά στα πλάνα της Suzuki υπάρχουν φήμες για ένα ηλεκτρικό μοντέλο. Ταυτόχρονα, δεν αποκλείεται να κάνει την εμφάνισή της και μία υβριδική έκδοση με κινητήρες από το ήδη υπάρχουν «πορτοφόλιο».