ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οδηγός της Formula 1 πουλά αυτό το Fiat 500

Οδηγός της Formula 1 πουλά αυτό το Fiat 500

Το εικονιζόμενο Fiat 500 Jolly Evocation του 1972 ήταν το πρώτο αυτοκίνητο που είχε αγοράσει ο Lando Norris με δικά του χρήματα.

Του Γιάννη Σκουφή

Ο Norris είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς της Φόρμουλα 1 και φέτος έχει μια πολύ καλή χρονιά με την ομάδα της McLaren F1. Και αν νομίζετε πως οι οδηγοί του κορυφαίου θεσμού στο μηχανοκίνητο αθλητισμό οδηγούσαν μακριά από τις πίστες σπορ αυτοκίνητα, τότε ο Βρετανός αποτελεί μία εξαίρεση.

Παρόλο που το συγκεκριμένο 500 Jolly Evocation δεν είναι ένα από τα αυθεντικά 650 της συγκεκριμένης έκδοσης που είχε επιμεληθεί η Ghia, έχει την δική του αξία και γοητεία. Μάλιστα, ακόμη και πρόσφατα ο Norris το έπαιρνε αρκετές φορές για να κάνει βόλτες και να το μοιράζεται με φίλους, όπως ο team-mate του Oscar Piastri.

Όπως μπορείτε να δείτε τα σημάδια του χρόνου, όπως η σκουριά στα χερούλια από την αλμύρα στις παραλίες του Μονακό, τον τόπο κατοικίας πολλών οδηγών της F1, είναι εμφανή. Κάτι βέβαια που μπορεί να επισκευάσει πολύ εύκολα ο επόμενος ιδιοκτήτης αφού το ιταλικό αυτοκίνητο βρίσκεται σε αξιοπρεπή κατάσταση.

Το κοντέρ του γράφει περίπου 36.500 χιλιόμετρα με το Fiat να τα έχει κάνει όλα με τον ίδιο αερόψυκτο κινητήρα των 499 κυβικών. Το εσωτερικό βρίσκεται σε εξίσου καλή κατάσταση με την προσοχή να πέφτει πάνω στα ψάθινα καθίσματα που σε συνδυασμό με τα λευκά πλαϊνά των ελαστικών μας ταξιδεύουν πολύ πίσω στο χρόνο.

Την δημοπρασία του πραγματικά ενδιαφέροντος Fiat διαχειρίζεται η Car & Classic και θα διεξαχθεί από τις 26 έως 31 Οκτωβρίου. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η τιμή του θα κυμανθεί από τις 34.000 έως τις 40.000 ευρώ. Καθόλου άσχημα για ένα κλασικό αυτοκίνητο με την υπογραφή ενός πιλότου της F1.