ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Aston Martin .1R είναι ένα hyperbike

Το Aston Martin .1R είναι ένα hyperbike

Από την στιγμή που υπάρχουν τα γνωστά υπεραυτοκίνητα (hypercars), γιατί να μην υπάρχουν και υπερποδήλατα (hyperbikes); Όπως είναι ας πούμε το εικονιζόμενο.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Aston Martin και ο βρετανικός κατασκευαστής ποδηλάτων J.Laverack συνεργάστηκαν για να παρουσιάσουν έναν επαναστατικό ποδήλατο που χαρακτηρίζεται ως το κορυφαίο στο χώρο των ποδηλάτων υψηλών επιδόσεων.

Σχεδιαστικά το .1R συνδυάζει διάφορα στοιχεία από τα μοντέλα της βρετανικής μάρκας χρησιμοποιώντας ακριβά και ελαφριά υλικά. Συγκεκριμένα, ο μίνιμαλ σχεδιαστικά σκελετός συνδυάζει 3D εκτυπωμένα τμήματα από τιτάνιο και ανθρακονήματα προσφέροντας τη μεγαλύτερη δυνατή ακαμψία και το ελάχιστο βάρος.

Χαρακτηριστικό είναι πως δεν είναι ορατά τα σημεία συγκολλήσεων ενώ ακόμη και τα καλώδια για τα φρένα ή τις ταχύτητες περνούν μέσα από το σκελετό. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία που μας παραπέμπει στην τεχνογνωσία της Aston Martin αφορά τον διάτρητο στύλο που μοιάζει με το πλαϊνό στροβιλισμό της Aston Martin DB12.

Κάτι σημαντικό είναι ότι οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ κιβωτίων με 12 σχέσεις από εταιρείες όπως η Shimano, η Campagnolo και η Sram Red. Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ο σχεδιασμός των τροχών με τον καθένα να διαθέτει 28 ακτίνες με μαύρο φινίρισμα που επεκτείνεται στις πλευρές του τροχού.

Επιπλέον, προσφέρεται και ένας online διαμορφωτής για να εξατομικεύσει ο πελάτης έτσι ακριβώς όπως θέλει το ποδήλατό του. Και αν το θέλουν οι κάτοχοι του .1R μπορούν να επισκεφθούν την έδρα της Aston Martin στο Gaydon, όπου θα περάσουν από μία μικρή ενημέρωση για το ποδήλατο από τους ιδρυτές της J.Laverack. Όσο για την τιμή, δεν θα εξέπληττε καθόλου αν είναι εξαψήφια.