ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένα Suzuki Jimny με άρωμα σαφάρι

Ένα Suzuki Jimny με άρωμα σαφάρι

Για όσους δεν έχουν το μπάτζετ να αποκτήσουν ένα κορυφαίο 4x4 μπορούν να ονειρεύονται ένα Jimny βγαλμένο από το Camel Trophy.

Του Γιάννη Σκουφή

Ειδικότερα σε αυτό το χακί χρώμα με τις καφέ πινελιές το Jimny των φωτογραφιών μας είναι μια από τις πιο χαριτωμένες βελτιώσεις που έχουμε δει τελευταία. Η οποία πιστώνεται στην εταιρεία Damd που πήρε το ιαπωνικό 4x4 και το έκανε να μοιάζει σαν μια μικρή Mercedes G-Class που είναι έτοιμη για σαφάρι.

To όλο πακέτο περιλαμβάνει 10 στοιχεία. Η νέα μάσκα διαθέτει οριζόντιες γρίλιες και καλύμματα προβολέων με λεπτό κάθετο πλέγμα. Ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας έχει ενσωματωμένους μικρούς προβολείς με ρετρό εμφάνιση, ενώ το νέο καπό έχει επίσης μικρά φώτα στα άκρα του.

Οι καθρέπτες είναι τεράστιοι ώστε ο οδηγός να έχει πλήρη περιμετρικό έλεγχο, στην οροφή υπάρχει μια μεγάλη σχάρα, στο πίσω μέρος μια κανονική ρεζέρβα, ενώ και εδώ τα φώτα έχουν προστατευτικό πλέγμα.

Ένα αυτοκόλλητο στις πόρτες δείχνει μια καμήλα με τη λέξη «Traditional» κάτι που σε συνδυασμό με τους λασπωτήρες παραπέμπει στο Camel Trophy. Στο εσωτερικό υπάρχει καρό επένδυση στα καθίσματα που προσθέτει μια ακόμη κλασική 4x4 νότα.

Η γιαπωνέζικη Damd αναφέρει πως υπάρχουν αναβαθμίσεις στην ανάρτηση, αλλά καμία επέμβαση στον κινητήρα. Εδώ να πούμε ότι το Jimny στην Ιαπωνία διατίθεται με έναν turbo τρικύλινδρο 658 κυβικών που αποδίδει 63 ίππους. Στάνταρ με τετρακίνηση και δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων ή αυτόματο τεσσάρων.