ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οριστικό αντίο στο Audi TT

Οριστικό αντίο στο Audi TT

Η εποχή του Audi TT ολοκληρώθηκε με το τελευταίο αυτοκίνητο να βγαίνει πρόσφατα από τη γραμμή παραγωγής στην Ουγγαρία.

Του Γιάννη Σκουφή

Το TT είναι ένα από τα σημαντικά μοντέλα της ιστορίας της Audi και αισίως συμπλήρωσε 25 χρόνια και τρεις γενιές, ενώ από το Φεβρουάριο του 1998 έως το Νοέμβριο του 2023 η γερμανική εταιρεία κατασκεύασε συνολικά 662.762 μονάδες.

Το ορόσημο αυτό τιμήθηκε με ένα post στο Instagram από την Audi Γερμανίας, που παρουσιάζει ένα διακοσμημένο με λουλούδια TTS Coupe της 3ης γενιάς, που συνοδεύεται από τα πρώτα TT Coupe και TT Roadster του 1995, καθώς και από δύο μοντέλα της δεύτερης γενιάς.

Το τελευταίο Audi TTS έχει χρώμα Chronos Gray Metallic με ματ λεπτομέρειες σε Dark Chrome. Κάτω από το καπό υπάρχει ένας τετρακύλινδρος 2.0 TFSI που αποδίδει εντυπωσιακούς 320 ίππους.

Πρόκειται για τη δεύτερη πιο ισχυρή έκδοση της τελευταίας γενιάς του TT, καθώς στην κορυφή βρίσκεται η RS με τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI με τους 400 ίππους.

Παρόλο που η παραγωγή έληξε οριστικά, το TT θα είναι διαθέσιμο μέχρι να εξαντληθούν όσα αυτοκίνητα υπάρχουν ακόμη στο δίκτυο πωλήσεων.

Οπότε αν το όνειρο σας ήταν να το αποκτήσετε, τότε θα πρέπει να βιαστείτε και ίσως να προλάβετε κάποιο από όσα έχουν δεν έχουν πωληθεί ακόμη.

Όσο για το μέλλον του TT αυτό παραμένει άδηλο και άγνωστο αν θα υπάρξει μία νέα γενιά.