ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Alfa Romeo θέλει να μείνει πιστή στις ρίζες της

Η Alfa Romeo θέλει να μείνει πιστή στις ρίζες της

Παρόλο που ποντάρει στα SUV η ιταλική εταιρεία δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα σεντάν. Ούτε και τη Giulia.

Του Γιάννη Σκουφή

Σε μια αγορά κορεσμένη από SUV, η Alfa Romeo παραμένει προσηλωμένη στις ρίζες της, επιβεβαιώνοντας ότι η επερχόμενη Giulia θα είναι πλήρως ηλεκτρική αλλά και… σεντάν.

Μάλιστα, οι Ιταλοί δείχνουν μία διάθεση να επιστρέψουν στα σπορ μοντέλα επιδόσεων και εξετάζουν το ενδεχόμενο σε βάθος χρόνου να μην έχουν τόσα πολλά SUV στην γκάμα τους.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο SUV της μάρκας ήταν η Stelvio που παρουσιάστηκε το 2016. Πέρυσι ακολούθησε η Tonale και μόλις πριν από μερικές μέρες επιβεβαιώθηκε και το τρίτο και… μικρότερο που θα ονομάζεται Milano και θα κυκλοφορήσει μέσα στη νέα χρονιά τόσο σε ηλεκτρική όσο και σε συμβατική έκδοση βενζίνης.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε γνωστό βρετανικό περιοδικό, ο CEO της Alfa Romeo, ο Imparato επιβεβαίωσε ότι η νέα Giulia θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρική με κομψή, αεροδυναμική σχεδίαση.

Τόνισε τη σημασία της αεροδυναμικής για μειωμένη αντίσταση, μικρότερη ενεργειακή κατανάλωση και κατά συνέπεια βέλτιστη αυτονομία. Ο Imparato παραδέχθηκε ότι αυτή τη στιγμή η κατηγορία των σεντάν αντιμετωπίζει δυσκολίες λόγω της μειωμένης ζήτησης.

Πάντως, η Alfa Romeo σε καμία περίπτωση δεν θέλει να λανσάρει ένα ακόμη SUV και να γίνει μία μονοδιάστατη μάρκα. Μάλιστα, πέρα από τη Giulia, υπάρχουν σχέδια για την αναβίωση άλλων εμβληματικών μοντέλων όπως η GTV και η Duetto.