ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έρχεται το ανανεωμένο VW Golf

Έρχεται το ανανεωμένο VW Golf

To δημοφιλές hatchback της Volkswagen αναμένεται να υποβληθεί μέσα στο 2024 σε ένα facelift. Τι αλλαγές θα έχει;

Του Γιάννη Σκουφή

Από το ντεμπούτο της το 2019, η 8η γενιά του VW Golf είχε μια ζεστή υποδοχή από το αγοραστικό κοινό χάρη στο δυναμικό στιλ και τις τεχνολογικές ανέσεις με τις πωλήσεις να κινούνται σε λογικά επίπεδα μιας και η αγορά στην Ευρώπη είναι προσανατολισμένη στα SUV.

Μέσα στην επόμενη χρονιά το Golf θα επανέλθει με πιο φρέσκο παρουσιαστικό που θα γίνεται αντιληπτό κυρίως από το νέο τρισδιάστατο LED αποτύπωμα των προβολέων, όπως μας δείχνουν και οι teaser εικόνες. Επίσης, τόσο η μάσκα όσο και οι προφυλακτήρες θα επανασχεδιασθούν σε μικρό βαθμό διατηρώντας το κομψό στιλ του Golf που αποτελεί ίσως την κορυφαία επιλογή στην κατηγορία του.

Μεγαλύτερης έκτασης θα είναι οι αλλαγές στο εσωτερικό, ειδικότερα στο ταμπλό που έχει δεχθεί έντονες κριτικές λόγω της έλλειψης φυσικών διακοπτών των οποίων τη θέση έχουν πάρει ψηφιακές διεπαφές και διακόπτες αφής. Επίσης, αρνητικά σχόλια υπάρχουν και για το λογισμικό με τους αργούς χρόνους απόκρισης και την πολύπλοκη δομή του μενού.

Όλα αυτά θα αλλάξουν στο νέο Golf με τους ιθύνοντες της εταιρείας να διαβεβαιώνουν την επιστροφή στα φυσικά χειριστήρια, αντιμετωπίζοντας τα θέματα που αφορούν την ευαισθησία στην αφή. Ταυτόχρονα, θα υπάρχει ταχύτερη απόκριση της οθόνης αφής και αναβαθμίσεις στο hardware. Πέρα από τις εσωτερικές βελτιώσεις, το Mk8 Golf θα διαθέτει νέους χρωματικούς συνδυασμούς τόσο για το αμάξωμα όσο και για το εσωτερικό του.

Σχετικά με τη γκάμα των κινητήρων δεν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές με την γκάμα να ξεκινά από τον 1.0 eTSI με τους 110 ίππους και να συνεχίζει με τον 1.5 eTSI με 130 ή 150 ίππους. Λογικά θα παρεμείνουν οι δίλιτρες εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, ενώ η plug-in υβριδική θα έχει μεγαλύτερη αυτονομία που θα φτάνει τα 100 χλμ. χάρη στη μπαταρία των περίπου 20 kWh.

Εδώ ο πιο παλιός 1.4 TSI θα δώσει τη θέση του στον πιο σύγχρονο 1.5 TSI.

Τέλος, να πούμε ότι το αναβαθμισμένο Golf αναμένεται να παρουσιαστεί στις αρχές του 2024, συμπίπτοντας με την 50ή επέτειο από το ντεμπούτο του αρχέτυπου. Λογικά, θα υπάρξει και μία συλλεκτική anniversary έκδοση αποτίνοντας φόρο τιμής στο μισό αιώνα κυκλοφορίας ενός από τα πιο πετυχημένα hatchback της παγκόσμιας αγοράς.