ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό το ποδήλατο χωράει σε μια βαλίτσα!

Αυτό το ποδήλατο χωράει σε μια βαλίτσα!

Το ποδήλατο των φωτογραφιών μας είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και είναι ένα και μοναδικό. 

Του Γιάννη Σκουφή

Η Firefly είναι μια βιοτεχνία κατασκευής ποδηλάτων στη Μασαχουσέτη η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή πλήρως εξατομικευμένων δίτροχων που προσαρμόζονται στις ανάγκες, προτιμήσεις και προϋπολογισμούς όσων τα έχουν παραγγείλει.

Και δεν μιλάμε για απλές κατασκευές μιας και δεν πρόκειται να βρείτε δύο Fireflies που να μοιάζουν μεταξύ τους, γεγονός που τα καθιστά μια πολυπόθητη επιλογή μεταξύ των φανατικών της ποδηλασίας. Συνήθως τα ευρείας παραγωγής κοστίζουν από 7 έως 13 χιλιάδες ευρώ.

Ωστόσο, το κατά παραγγελία Titanium Mini VELO που βλέπουμε και το οποίο ανήκει στον εκατομμυριούχο επιχειρηματία Ming Thein, δεν είναι απλώς ένα μέσο μεταφοράς. Είναι ένα έργο τέχνης που έχει σχεδιαστεί σχολαστικά για τον πλέον απαιτητικό ποδηλάτη που δεν θέλει να κάνει συμβιβασμούς στο στυλ, τη λειτουργικότητα ή την ευκολία.

Το πάθος του Ming Thein για την ποδηλασία και την παγκόσμια εξερεύνηση λοιπόν τον οδήγησε να παραγγείλει μια μοναδική δημιουργία από την Firefly: το Titanium Mini VELO. Το οποίο μπορεί να αποσυναρμολογηθεί γρήγορα και εύκολα και να χωρέσει σε μία βαλίτσα. Η οποία φυσικά δεν είναι όποια όποια αλλά της φημισμένης μάρκαε Rimowa, που ανήκει στη Louis Vuitton.

Για τον Ming Thein, μακροχρόνιο θαυμαστή των βαλιτσών Louis Vuitton, αυτή η ειδική θήκη ανεβάζει το Mini VELO σε ένα επίπεδο πολυτέλειας που ταιριάζει στο εκλεπτυσμένο γούστο του.

Η Firefly διασφαλίζει ότι κάθε πτυχή του Mini VELO είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Thein. Η ενισχυμένη σέλα από ανθρακονήματα, το 3D εκτυπωμένο πιρούνι, οι μονοκόμματοι τροχοί που είναι επίσης από ανθρακονήματα και τα φρένα DT Swiss συμβάλλουν σε ένα εντυπωσιακό ποδήλατο υψηλών επιδόσεων.

Όσο για την τιμή, ίσως και να βρίσκεται σε τριψήφια νούμερα αν αναλογιστεί κανείς το custom της κατασκευής και τον πελάτη για τον οποίο κατασκευάστηκε.