ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Opel: Νέος κινητήρας 1.6 CDTI Diesel για το Mokka

Opel: Νέος κινητήρας 1.6 CDTI Diesel για το Mokka

Παγκόσμια πρεμιέρα για το Mokka με τη νέα γενιά του αλουμινένιουturbodiesel στο Παρίσι

Από τότε που η Opel λανσάρισε το Mokka σχεδόν πριν από δύο χρόνια, το πρωτοποριακό SUV γνωρίζει τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Με πωλήσεις που υπερβαίνουν τις 275.000 μονάδες, αυτό το μοντέλο που έχει αναδειχτεί δύο φορές «AWD Αυτοκίνητο της Χρονιάς» είναι bestseller στην κατηγορία του και στην Opel.

Τώρα το Mokka ετοιμάζεται να προσφέρει ακόμα περισσότερη οδηγική απόλαυση: Από τις αρχές του 2015, θα διατίθεται με το νέο 1.600 κ.εκ. CDTI turbo diesel (136 ίππων) της Opel. Το Mokka κάνει πρεμιέρα με αυτή τη νέα γενιά κινητήρα στο «Mondial de l’Automobile 2014» στο Παρίσι, 4 – 19 Οκτ.

Αποκαλούμενος ήδη ως: «ο αθόρυβος diesel» αυτός ο πολύ συμπαγής τετρακύλινδρος κινητήρας θα αντικαταστήσει τον 1.700 κ.εκ. diesel στη γκάμα Mokka. Προσφέρει περισσότερη ισχύ από λιγότερα κυβικά εκατοστά, και σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση. Το λανσάρισμα αυτής της high-tech μονάδας θα αναβαθμίσει τη γκάμα κινητήρων του Mokka που αποτελείται από σύνολα βενζίνης, diesel και LPG.

Ο 1.600σάρης CDTI αποτελεί μέλος μιας νέας οικογένειας αλουμινένιων diesel της Opel. Ο αθόρυβος diesel είναι επίσης εξαιρετικά οικονομικός και φιλικός προς το περιβάλλον: με το ακριβές, εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο της Opel και στάνταρ σύστημα Start/Stop, το 1.6 CDTI Mokka καταναλώνει μόλις 4,1 l/100 km στο μικτό κύκλο εκπέμποντας μόλις 109 g CO2/km

Ο νέος diesel πληροί τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6, που σημαίνει ότι είναι καθαρός όσο ένας εφάμιλλος βενζινοκινητήρας.